Politică

PLATFORMA DA A CERUT DIN NOU CONVOCAREA ŞEDINŢEI PLENARE A PARLAMENTULUI

02 iunie, 2020

Vicespeakerul Alexandru Slusari şi deputata Maria Ciobanu, care reprezintă Platforma DA în Biroul Permanent al Parlamentului, consideră că este necesară convocarea şedinţei plenare a Legislativului pentru joi, 4 iunie, în pofida dispoziţiei speakerului Zinaida Greceanîi privind menţinerea carantinei până la 5 iunie.

Potrivit agenţiei INFOTAG, Slusari a menţionat pe reţelele sociale că, „din 100 deputați, 98 au fost testați negativ la coronavirus”, iar la 4 iunie expiră 14 zile de la ultima ședința a Parlamentului, când s-a aflat că un deputat este infectat (Eugeniu Nichiforciuc de la PDM – „I.”).

„Este necesar să deblocăm urgent asistența financiară din partea UE, să aprobăm un proiect mult așteptat de producătorii autohtoni, legat de prezența lor în rețelele de supermarketuri, să rezolvăm problema circumstanțelor de forță majoră pentru antreprenorii care au suferit în urma restricțiilor sanitare, să creăm comisia parlamentară de anchetă pe actele de corupție și îmbogățire ilicită a lui Igor Dodon”, susţine Slusari.

El a menţionat că a iniţiat deja convocarea Biroului Permanent al Parlamentului pentru miercuri în vederea desfăşurării şedinţei plenare pentru ziua următoare.

Politicianul de opoziţie consideră drept „foarte suspect” faptul că, imediat ce fracțiunea Platformei DA cere reluarea ședințelor Legislativului, „apare un infectat asimptomatic în Parlament”. În acest sens, Slusari insistă „ca persoanei pretins infectate să i se permită să facă un test repetat în altă instituție medicală”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.