Politică

UNIONIŞTII AU CRITICAT ACŢIUNILE AUTORITĂŢILOR MOLDOVEI PENTRU COMBATEREA PANDEMIEI DE CORONAVIRUS

04 iunie, 2020

Mişcarea politică „Unirea” şi-a exprimat îngrijorarea faţă de evoluţia situaţie cu COVID-19 în Moldova, criticând acţiunile autorităţilor privind combaterea pandemiei.

Potrivit unei declaraţii a mişcării, citată de agenția INFOTAG, se menţionează că „Republica Moldova practic va atinge în câteva zile pragul de 10 mii de infectări, cu aproape 250 de persoane infectate pe zi, cifre de 10 ori mai mari și duble față de cele din perioada stării de urgență”.

În opinia unioniştilor, acest lucru este determinat de „modul greșit în care a fost gestionată situația: neinstituirea carantinei generale obligatorii pentru toți în luna martie, recordul mondial la infectarea medicilor, lipsa echipamentului de protecție, concedieri abuzive etc.”.

Mişcarea „Unirea” este indignată mai ales de faptul că Preşedintele Igor Dodon „pleacă la parada de la Moscova împreună cu 75 de militari, pe 24 iunie, în condițiile în care Moldova și Rusia se găsesc în top 5 al afectării de COVID-19 în lume, raportat la 1 milion de locuitori”.

Mişcarea califică acest pas drept nesăbuit” și cere renunțarea la turism pandemic, politic și militar în această perioadă, dincolo de faptul că, după luna mai 1945, URSS a ocupat din nou Basarabia, având armată de ocupație și astăzi pe teritoriul RM”.

„Considerăm că regimul Dodon - Greceanîi - Chicu trebuie să-și prezinte demisia in corpore pentru a face loc unui efort sănătos în combaterea pandemiei și pentru crearea premiselor ca RM să poată lua direcția normalității, din toate punctele de vedere. În caz contrar, deputații din Parlament au obligația să demită, în cel mai scurt timp, acest guvern toxic, de buzunar, al lui Dodon, inițiind suspendarea și demiterea din funcție a ultimului”, se arată în declaraţie.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.