Politică

PLATFORMA DA VA INSISTA PE DEMITEREA GUVERNULUI ION CHICU – ANDREI NĂSTASE

25 iunie, 2020

Platforma DA va insista pe demiterea Guvernului Ion Chicu. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut liderul partidului, Andrei Năstase, miercuri seara, la o emisiune de televiziune.

„Este evident pentru toată lumea că acest guvern nu face față responsabilităților sale. Acesta nu face față pandemiei de coronavirus, nivelul de trai scade, oamenii sunt nemulțumiți. Trebuie să demitem urgent Cabinetul de miniştri al lui Chicu și să creăm un nou guvern. Platforma DA insistă pe acest lucru, pentru că se gândește la țară și la oameni. Suntem gata să formăm guvernul, să ne asumăm toate riscurile. Nu mă gândesc la ratinguri și la alegeri prezidențiale, vreau să îmbunătățesc viața oamenilor deja de astăzi”, a spus Năstase.

Vorbind despre alegerile prezidențiale, el a confirmat că va candida la funcția de președinte din partea Platformei DA, deoarece nu s-a reuşit să se ajungă la un numitor privind desemnarea unui candidat comun al forțelor de dreapta.

„Alții se gândesc la ratinguri, dar nu vor să demită guvernul Chicu. Având în vedere că acest guvern este „agentul lui Dodon”, la alegeri acesta va acționa ca stafful electoral al lui Dodon”, a subliniat politicianul.

El a evitat să răspundă la întrebarea dacă partidul său este gata să voteze demisia guvernului și aprobarea unui nou Cabinet de miniştri împreună cu deputații care au fost implicați în frauda bancară.

„Suntem gata să votăm pentru un guvern normal, pentru care vor vota toți cei care se gândesc la țară. Nu ne referim la politicienii care acționează după principiul „Cu cât e mai rău, cu atât e mai bine”, a spus liderul Platformei DA.

El a dat de înţeles că printre astfel de politicieni se numără și liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu.

„Aceștia sunt nişte politicieni care, dacă le convine, pot vota cu Dodon, cu Plahotniuc, cu oricine. Aşa a făcut Maia Sandu în 2019, când și-a dorit mult să devină premier. PAS s-a înţeles cu socialiștii, a cedat Zinaidei Greceanîi funcţia de speaker al Parlamentului. Am fost puşi în faţa faptului, am aflat din presă despre decizia PAS. Mi-am susținut colegii din PAS, nu i-am trimis să caute voturi la socialiști. Am făcut acest lucru pentru păstrarea unității. Atunci noi am înaintat un şir de condiții – dezvoltarea parteneriatului strategic cu UE, România, SUA, menținerea vectorului european, desfăşurarea reformelor, combaterea corupției. Dar am mers împreună. Iar acum colegii de la PAS nu vor să ne sprijine”, a spus Năstase.

De asemenea, el şi-a exprimat regretul că Maia Sandu nu a coordonat cu el cu privire la demisia guvernului său în noiembrie 2019.

„Iarăşi am fost puşi în faţa faptului. Iar guvernul nu trebuia să demisioneze. Dacă mai dura încă două-trei luni, am fi putut obține rezultate bune. Mai ales în ceea ce privește lupta împotriva corupției”, a spus Năstase.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.