Politică

DEPUTATUL CARE ŞI-A DEPUS MANDATUL, DAR "RĂMÂNE ÎN ECHIPA SOCIALIŞTILOR", SUSŢINE CĂ O PERIOADĂ VA DISPĂREA DIN "SPAŢIUL PUBLIC"

02 iulie, 2020

Deputatul Ştefan Gaţcan, care şi-a depus mandatul, dar "rămâne în echipa socialiştilor", a declarat că o perioadă va dispărea din "spaţiul public". Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat într-o postare video pe reţelele sociale. Postarea vine după ce în presă au apărut informaţii precum că el a renunţat la mandat sub presiunea socialiştilor, precum şi că el a fost supus violenţei şi este ţinut forţat în clădirea preşedinţiei.

"Mă simt bine, nu am probleme, nu sunt sechestrat. Sunt bine, cu familia. Rog frumos să nu aveţi grijă. Totul este ok! O să fiu pur şi simplu fără comunicare cu prietenii, fără comunicare cu nimeni, un timp oarecare, deoarece am nevoie de reabilitare", a spus Gaţcan.

În ajun, Gaţcan a anunţat că pleacă din facţiunea PSRM şi aderă la "Pro Moldova". A doua zi, el a anunţat că îşi depune mandatul, după o discuţie aprinsă la şedinţa fracţiunii parlamentare a PSRM. Fotografia cererii de renunţare la mandat a fost publicată miercuri pe facebook de către preşedintele fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă.

Deputaţii "Pro Moldova" au declarat că Ştefan Gaţcan a fost obligat să semneze cererea de renunţare la mandatul de deputat. Mai mult, ei susţin că Gaţcan este sechestrat în clădirea preşedinţiei.

Administraţia Preşedintelui a respins afirmaţiile că deputatul s-ar afla în clădire.

"La solicitarea mass-media, informăm că deputatul Ştefan Gaţcan nu s-a aflat astăzi în clădirea Preşedinţiei, cum fals au afirmat deputaţii care au organizat show-ul din faţa instituţiei. Ceea ce fac deputaţii din partidele oligarhice "Pro Moldova" şi Şor nu este nimic altceva decât o acţiune disperată prin care doresc să mute atenţia opiniei publice de la acuzaţiile extrem de grave care planează asupra lor privind coruperea unui număr mare de deputaţi", se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Preşedintelui.

Potrivit comunicatului, Preşedinţia "condamnă ferm acţiunile de presiune şi şantaj pe care grupările oligarhice le exercită asupra deputaţilor din mai multe partide".

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.