Politică

ŞEDINŢA PARLAMENTULUI NU A AVUT LOC DIN LIPSĂ DE CVORUM

02 iulie, 2020

După ce majoritatea parlamentară nu a devenit în Parlament, ședința plenară de joi nu a avut loc din lipsă de cvorum. Potrivit corespondentului agenţiei INFOTAG, fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a Platformei DA și a grupului „Pro Moldova” au ignorat ședința Parlamentului, împiedicând desfăşurarea acesteia.

Deputații celor două fracțiuni de dreapta au refuzat să participe la ședința Parlamentului, spunând că nu sunt de acord cu adoptarea legilor de către Guvern, care și-a asumat responsabilitatea în fața Parlamentului. Joi, urma să fie audiat premierul Ion Chicu, care intenţiona să prezinte cele patru legi adoptate de Guvern în acest fel. Această procedură presupune faptul că deputații nu pot pune întrebări și nu pot discuta proiectele de lege, dar sunt obligați să fie de acord cu Guvernul. Dacă nu sunt de acord cu legile propuse, pot înainta o moţiune de cenzură şi pot demite Guvernul.

„Noi nu suntem de acord cu această procedură. Suntem gata să participăm la ședință și să votăm aceste proiecte de lege, dar numai cu condiţia discutării multilaterale”, a declarat liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu.

Aceeași poziție a fost exprimată şi de cea de-a doua fracțiune a blocului ACUM, reprezentată de Platforma DA. În același timp, partidul continuă să insiste pe demiterea Guvernului și este gata să își asume responsabilitatea pentru aprobarea noului Cabinet de miniştri.

„Nu dorim ca acest guvern incompetent să continue să lucreze. Acesta nu este un guvern, ci o echipă de politicieni care nu lucrează pentru țară, ci pentru a asigura un al doilea mandat prezidențial pentru Igor Dodon”, a declarat vicepreședintele partidului, Igor Munteanu, care a confirmat boicotul ședinței parlamentare.

Drept urmare, ședința a fost anulată, deoarece în sală erau mai puțin de 50 de deputați. Ei reprezintă Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, care au pierdut majoritatea parlamentară după ce 16 dintre cei 29 de deputați au părăsit fracțiunea PDM, iar un deputat socialist a anunțat în ajun că renunţă la mandat. Deoarece şedinţa nu a avut loc din lipsă de cvorum, vineri este programată o nouă şedinţă.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.02 16:36 Grigore
    Ei sunt de la circ Sapito...
  2. 2020.07.02 16:40 Stanislav
    Este o rusina totala!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.