Politică

DECIZIA CURŢII CONSTITUŢIONALE AMÂNĂ CU CÂTEVA LUNI RESETAREA SISTEMULUI POLITIC - PREŞEDINTELE "PARTIDULUI NOSTRU"

08 iulie, 2020

Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, şi-a exprimat regretul că hotărârea adoptată marţi de Curtea Constituţională amână cu câteva luni resetarea sistemului politic. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a scris pe pagina sa de facebook.

"Nu voi comenta decizia Curţii Constituţionale, dar nu pot să nu-mi exprim regretul pentru faptul că eliberarea Moldovei de această putere vicioasă este tergiversată cu încă câteva luni. Din punct de vedere politic, eu, ca şi mai înainte, insist pe faptul că, pentru a scoate ţara din criza politică şi socio-economică profundă în care a ajuns, este nevoie de înlocuirea puterii cu o clasă politică nouă, ceea ce poate fi făcut prin alegeri parlamentare şi prezidenţiale", a scris Usatîi.

El a subliniat că "pentru dizolvarea celui mai ruşinos şi corupt Parlament din istoria ţării, se pronunţă toţi politicienii şi cetăţenii ţării" şi " cu toate că Igor Dodon a avut posibilitatea să acţioneze în acest sens, el a preferat să tragă de timp până acum, când acest lucru a devenit imposibil".

Potrivit lui, "resetarea ţării este posibilă chiar şi cu respectarea actualei decizii a Curţii Constituţionale, care a stabilit că alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale nu pot fi organizate în aceeaşi zi".

"Am spus mereu că alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare trebuie să aibă loc în aceeaşi zi şi cât mai repede posibil. Preşedintele marionetă trebuie înlocuit cu un om care va servi intereselor Moldovei şi cetăţenilor ei, cu o persoană care va respecta legea şi va cere asta de la toată lumea. Următorul pas trebuie să fie dizolvarea acestui circ jalnic cu denumirea de Parlament. Oamenii trebuie să obţină posibilitatea de a-l trimite la groapa de gunoi a istoriei şi să aleagă un organ legislativ lucrativ cu deputaţi oneşti şi responsabili", susţine Usatîi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.08 11:17 Lilea
    Dl Usatii, sunteri bravo!
  2. 2020.07.08 11:19 Maria
    Prietenii mei spun ca dl Usatii este 'mare populist', da eu nu cred. el singur in Moldova are grija de popor si de tara noastra.
  3. 2020.07.08 11:23 Efim
    Dl Usatii trebue sa candideze la alegerile de 1 noembrie, in mod obligatoriu!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.