Politică

GUVERNUL NU VA DEMISIONA LA CEREREA OPOZIŢIEI – PREȘEDINTELE IGOR DODON

08 iulie, 2020

Președintele Igor Dodon susţine că Guvernul nu va demisiona la cererea opoziţiei. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat marți seara la postul de televiziune NTV-Moldova.

„Opoziția face presiune asupra Guvernului, dorind demisia sa. Vedem în fiecare zi cum fac presiune asupra Cabinetului de miniştri. Dacă doresc, există proceduri legale, moţiunea de cenzură în Parlament, votarea etc. Neavând posibilitatea de a demite Guvernul, opoziția face presiuni asupra Guvernului pentru ca acesta să demisioneze, iar situația să se destabilizeze. Dar Guvernul nu va demisiona la solicitarea oponenţilor politici”, a spus Dodon.

El a îndemnat deputații din opoziție să se întoarcă în Parlament, pentru ca premierul să prezinte legile adoptate de Guvern prin asumarea răspunderii în fața Parlamentului.

„Oamenii așteaptă aceste legi, care vizează plata ajutorului social, creșterea salariilor pentru medici și susţinerea businessului. Opoziția nu dorește acest lucru, ei acționează după principiul „cu cât mai rău, cu atât mai bine”, a spus Președintele.

Potrivit lui, „Parlamentul s-a autoepuizat și alegerile anticipate trebuie desfăşurate în termenul prevăzut de lege”. În același timp, șeful statului nu a exclus posibilitatea negocierilor cu opoziția.

„Curtea Constituțională a decis că alegerile pot fi organizate numai după alegerile prezidențiale, adică în februarie-martie 2021. Până atunci, trebuie să se asigurăm guvernarea țării, să desfăşurăm alegeri prezidențiale. Am invitat deja partidele parlamentare la consultări. Dacă există o oportunitate cât de mică de a discuta cu partidele posibilitatea gestionării normale a ţării până la alegerile parlamentare, atunci voi profita de aceasta”, a spus Dodon.

În același timp, el a subliniat că „consultările pot fi cu patru partide reprezentate în parlament – PSRM și PDM, care sunt membri ai coaliției de guvernare, precum și cu partidele de opoziție PAS și Platforma DA.

„Nu pot fi negocieri cu transfugii şi cu cei care au cumpărat deputați, creându-și propriul grup în Parlament. Alegerile anticipate sunt necesare anume pentru a curăța Parlamentul de aceste conserve oligarhice”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.