Politică

CURTEA CONSTITUŢIONALĂ A CONFIRMAT CĂ HOTĂRÂRILE SALE SUNT DEFINITIVE ŞI NU POT FI CONTESTATE

09 iulie, 2020

Curtea Constituţională (CC) a reconfirmat că hotărârile sale sunt definitive şi nu pot fi contestate. Acest lucru se referă şi la hotărârile Curţii privind numirea sau destituirea din funcţia de preşedinte al CC. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta se menţionează în hotărârea CC, făcută publică la şedinţa de joi.

Sesizarea la CC a fost depusă de mai mulţi deputaţi ai Parlamentului de la diferite fracţiuni. Ei au solicitat să fie clarificată situaţia privind intrarea în vigoare a hotărârilor CC, inclusiv cele referitoare la alegerea preşedintelui Curţii şi demiterea lui.

„Hotărârile Curţii Constituţionale sunt definitive,intră în vigoare din momentul adoptării și nu pot fi supuse niciunei căi de atac. Acest lucru se referă şi la hotărârile CC privind numirea şi destituirea din funcție a președintelui CC”, a declarat preşedintele Curţii, Domnica Manole.

Ea a menţionat că judecătorul Vladimir Țurcan a expus o opinie separată în acest sens, care va fi reflectată în decizia Curţii.

Sesizarea a fost depusă în legătură cu destituirea, la 23 aprilie, a lui Vladimir Țurcan din funcția de președinte al Curții Constituționale. Noul președinte a fost aleasă judecătoarea Domnica Manole. În luna mai, Ţurcan a contestat decizia Curții Constituționale într-o instanță de jurisdicție generală. În acest sens, deputații au solicitat clarificarea procedurii de adoptare și intrare în vigoare a deciziilor Curții Constituționale.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.