Politică

RENATO USATÎI CONSIDERĂ CĂ VLAD PLAHOTNIUC VA FI EXTRĂDAT ÎN MOLDOVA DUPĂ ANUL NOU

28 iulie, 2020

Fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc (care a fugit din ţară în iunie 2019 şi căutate de organele de drept – „I.”), va fi extrădat în Moldova după Anul Nou, a declarat preşedintele „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi, în ajun, la postul de televiziune TV8.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a subliniat că acest lucru va fi făcut „fără ajutorul lui Igor Dodon”.

„Va fi adus cătușe și va răspunde în fața oamenilor pentru tot ceea ce a făcut”, crede politicianul.

Potrivit acestuia, Plahotniuc continuă „să se afle în America, dar nu poate părăsi teritoriul SUA”.

„El are un lanț atât de scurt, încât nu poate merge decât la cel mai apropiat magazin. În același timp, Dodon se teme de revenirea lui Plahotniuc în RM. În primul rând, el se teme de materialele compromiţătoare, care vor fi publicate imediat de avocații lui Plahotniuc, dacă acesta este adus în țară”, a spus Usatîi.

El a explicat extrădarea lui Plahotniuc din SUA în Republica Moldova prin faptul că „există oameni care se luptă la modul real cu Plahotniuc, fără cauze penale „desenate”de Dodon și de cei din anturajul său.

Potrivit lui, oficiul Interpol din Lyon „nu va mai accepta niciodată materiale împotriva lui Plahotniuc”.

„Materialele despre Plahotniuc au fost transmise la Interpol încă înainte ca Alexandru Stoianoglo să vină în funcția de procuror general al Moldovei. Dosarul penal a fost „slăbuţ”. La comisia de dosare la Interpol se află în continuare Vitalie Pîrlog, cunoscut pentru apropierea sa de Plahotniuc. Din păcate, totul a fost făcut pentru a se asigura că dosarul împotriva lui Plahotniuc să fie considerat la Lyon drept motivat politic”, a spus el.

Referindu-se la influența lui Igor Dodon asupra sistemului judiciar, politicianul a amintit că „Dodon, în calitate de Președinte, i-a numit pe majoritatea judecătorilor în timpul lui Plahotniuc”.

„În prezent, de combinații în sistemul judiciar se ocupă fostul consilier prezidențial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi (care activează în prezent ca secretar al Comisiei Electorale Centrale a RM – „I.”). În rezultat, Dodon îi are în buzunar pe şefii a două instanţe – al Curţii de Apel Chişinău şi al Curţii Supreme de Justiţie. Aceşti şefi urmează să fie aprobaţi în viitorul apropiat la Consiliul Suprem al Magistraturii. Este vorba de Vladislav Clima și Liliana Catană. Clima este o rudă a lui Lebedinschi”, a spus politicianul.

El a menţionat că un alt domeniu de activitate al consilierului lui Dodon este „anularea înregistrării partidului „Pro Moldova” al lui Andrian Candu”.

„Aceasta se va întâmpla peste 2-3 săptămâni. Înregistrarea va fi anulată din motiv că denumirea partidului coincide cu numele „Pro Moldova”, care este deținut de o organizație publică care a fost înregistrată anterior”, a declarat liderul PN.

Moderatoarea emisiunii a reușit să ia legătura telefonică cu Maxim Lebedinschi, care a respins orice relație de rudenie cu Clima.

„Nu am nicio legătură cu sistemul judiciar. Nu voi interveni în comentariile politicienilor”, a spus el.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.28 14:06 Elena
    Cum el stie despte toate?
  2. 2020.07.28 14:08 Eugeniu
    Bilo mnogo sluceaev, cogda Renato popadal palitem v nebo, tac cito ne udivlkeaitesi, gospoda!
  3. 2020.07.28 14:10 Sirena
    De ce el nu se ocupa cu orasul Balt< acolo sunt mul;te probleme care asteapta rezolvarea?
  4. 2020.07.28 14:17 Stas
    Clar lucru? ca dl Usatii are potential, oleaca dl Dodon incurca lui.
  5. 2020.07.31 18:28 Galina
    De unde el stie - balabol, cum spune dl Dodon.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.