Politică

PLATFORM DA A CRITICAT TENTATIVELE DE MODIFICARE A CODULUI ELECTORAL, CALIFICÂNDU-LE DREPT „O ÎNCERCARE DE A FRAUDA ALEGERILE"

12 august, 2020

„Platforma DA” a condamnat modificările aduse Codului electoral (adoptate de parlament în prima lectură la începutul lunii iulie - „I”), considerându-le „o încercare de falsificare a viitoarelor alegeri prezidențiale”.

Potrivit INFOTAG, președintele partidului, Andrei Năstase, a anunțat acest lucru pe rețelele de socializare, atrăgând „o atenție specială asupra unor schimbări atât de alarmante, precum reducerea programului de lucru al secțiilor de votare”.

„Această propunere a fost făcută exclusiv cu ideea votării timp de două zile consecutive. Și o astfel de reducere necinstită a inițiativei înaintate de fracțiunea DA Platforma este inacceptabilă. O altă propunere periculoasă este legată de acoperirea campaniei electorale în mass-media, dacă Consiliul de la Televiziune și Radio are dreptul să pedepsească media care nu este de dorit pentru autorități ”, a spus Năstase.

„Propunerea respectivă a fost înaintată în procesul de lucru, dar a fost făcută EXCLUSIV în ideea stabilirii a două zile de vot consecutive. Este inadmisibilă o asemenea trunchiere malonestă a inițiativei înaintate de fracțiunea Platformei DA și ne exprimăm dezacordul categoric cu această amputare a amendamentului respectiv. O altă propunere păguboasă este prevederea punitivă aferentă reflectării în mass-media a campaniei electorale, Consiliului Audiovizualului oferindu-i-se dreptul de a intimida și sancționa instituțiile audiovizuale indezirabile guvernării”.

El este, de asemenea, îngrijorat de faptul că „proiectul de lege interzice prezentarea rapoartelor de monitorizare în ziua alegerilor” și „restricționează drepturile observatorilor”.

„Insistăm asupra revizuirii proiectului votat în primă lectură și excluderea tuturor prevederilor controversate enunțate. Este imperativ ca modificările la Codul Electoral, cele necesare și oportune, bineînțeles, să fie conforme standardelor internaționale, Acordului de Asociere și să respecte fidel recomandările Comisiei de la Veneția”, a spus politicianul.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.