Politică

​DEPUTAŢII VLADIMIR ANDRONACHI ŞI EUGEN NICHIFORCIUC AU FOST EXPULZAŢI DIN PD

14 august, 2020

Deputații Vladimir Andronachi și Eugen Nichiforciuc au fost expulzați din Partidul Democrat. După cum informează agenţia INFOTAG, acest lucru este menționat într-un mesaj publicat vineri pe pagina de socializare a DPM.

„Biroul Executiv al Partidului Democrat și Fracțiunea PDM s-au întrunit astăzi într-o ședință comună, la care au examinat comportamentul lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Nichiforciuc. Participanții la ședință au constatat că cei doi demult nu mai iau parte la ședințele fracțiunii PDM în Parlament și nici la acțiunile Partidului Democrat. Așadar, cei doi demult nu mai sunt parte a echipei PDM: Nu poți pleca de acolo de unde nu ești”, se arată în mesaj.

Reieșind din situația creată, în conformitate cu art. 66, pct. 6, lit. s) al statutului formațiunii politice, Biroul Executiv a decis, cu unanimitate de voturi, excluderea lui Vladimir Andronachi și Eugeniu Niciforciuc din Partidul Democrat, iar fracțiunea a decis excluderea lui Eugeniu Niciforciuc din fracțiunea PDM.

„Partidul Democrat și-a ales calea sa și face alt tip de politică, care probabil nu este pe placul unora. Membrii Biroului Executiv și deputații democrați fac apel către Organizațiile Teritoriale ale PDM să rămână unite și consolidate și să acționeze în interesul cetățenilor Republicii Moldova", a declarat Partidul Democrat într-un comunicat.

Vineri dimineață, Andronachi a anunțat că va părăsi fracțiunea PDM, dar rămâne ca deputat independent și va continua să sprijine majoritatea parlamentară. El a mai spus că a părăsit fracțiunea în semn de dezacord cu faptul că liderul PDM este Pavel Filip.

În urmă cu două luni, liderul PDM, Pavel Filip, a recunoscut într-o emisiune TV că ). Deputații Vladimir Andronachi și Eugen Nichiforciuc, persoane din cercul celor apropiate de Vlad Plahotniuc, nu participă la întâlnirile facțiunii. În parlament se vorbeşte deja de mult timp că acești doi deputați, neoficial, au devenit deja membri ai fracțiunii Partidului Socialist.

Astfel, în fracțiunea PDM au rămas doar 11 deputați. Inițial, facțiunea era formată din 30 de membri. Dintre aceştia, unul și-a depus mandatul, 14 persoane au format grupul Pro Molodova, doi deputați și-au anunțat transferul în facțiunea Şor, iar Andronachi și Nichiforciuc au anunțat că vor rămâne deputați „independenți”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.