Politică

IGOR DODON L-A ASIGURAT PE AMBASADORUL SUA CĂ NU VA FOLOSI ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ RESURSELE ADMINISTRATIVE

18 septembrie, 2020

Președintele Moldovei l-a asigurat pe ambasadorul SUA că nu va folosi resurse administrative în campania electorală. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, Igor Dodon a scris despre acest lucru pe pagina sa de facebook, vorbind despre întâlnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA, Derek Hogan, vineri dimineață.

„În cadrul acesteia, am abordat un spectru larg de probleme vizând interacțiunea dintre statele noastre. Am constatat dialogul productiv la diferite nivele și în diverse domenii de interes reciproc”, a spus preşedintele.

„În mod separat am discutat subiectul demarării campaniei pentru alegerea Președintelui Republicii Moldova. În context, am reiterat intenția de a participa la procesul electoral fără utilizarea resurselor administrative. Totodată, am subliniat intenția fermă a conducerii țării și instituțiilor împuternicite ale statului de a organiza alegeri prezidențiale transparente, libere și democratice”, a spus Dodon.

În cadrul programului „Președintele răspunde” de pe rețelele de socializare, vineri dimineața, el a menționat că „întâlnirea cu ambasadorul a fost foarte bună, am discutat despre diferite aspecte ale viitoarelor alegeri”.

„Nu va fi nicio falsificare. Acest lucru este imposibil. Vor fi mulți observatori ai partidelor politice la toate secțiile de votare, precum și observatori internaționali”, a spus președintele.

El a subliniat, de asemenea, că în timpul campaniei nu va folosi resurse administrative.

„Nu există niciun interes în utilizarea resurselor administrative în campania electorală. După începerea campaniei electorale, președintele nu va participa la evenimente și nu va desfășura nicio acțiune în calitate de președinte. Nu vor exista elemente care să poată fi interpretate ca utilizarea resurselor administrative”, a spus Dodon.

El a spus că după începerea oficială a campaniei electorale nu va folosi mașina de serviciu, iar fotograful și cameramanul președintelui vor pleca în concediu și vor colabora cu președintele folosindu-şi echipamentele personale.

El a mai explicat că, înainte de începerea campaniei electorale, intenționează să înmâneze toate distincţiile de stat care au fost decernate.

„Înmânez distincţii de stat de două sau trei ori pe săptămână. Vreau să reuşesc, înainte de începerea campaniei electorale, să le înmânez pe toate cele pentru care am semnat decrete de decernare pe tot parcursul anului", a spus Dodon.

În același timp, el a subliniat că nu intenționează să demisioneze din funcția de președinte pentru perioada campaniei electorale.

„E greu de realizat aşa ceva. Acest lucru nu este prevăzut de lege. Nu pot demisiona pentru perioada campaniei electorale, deoarece președintele trebuie să intervină în anumite cazuri, să semneze documente. Doar să nu facă PR din asta”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.