Politică

PRIMUL MINISTRU LE-A CERUT PARTIDELOR POLITICE SA ÎNCETEZE ATACURILE LA COMISIA ELECTORALĂ

21 septembrie, 2020

Premierul Ion Chicu a cerut partidelor politice să nu mai atace Comisia Electorală Centrală. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG,el a făcut aceasta în cadrul unui briefing, după ședința săptămânală a conducerii superioare a țării.

„Liderii unor partide continuă să atace CEC. Îi îndemn să nu facă acest lucru, să nu admită falsificarea alegerilor prin presiuni asupra CEC. Componența CEC a fost aprobată anul trecut și nu în mod special pentru aceste alegeri. CEC trebuie sprijinită, nu sabotată”, a spus Chicu.

El a spus că a informat câțiva diplomați despre acest lucru și va informa și observatorii străini care vor veni la alegeri.

„Suntem hotărâți să facem totul pentru a ne asigura că alegerile se desfășoară corect și conform celor cele mai înalte standarde democratice. Ne străduim să ne asigurăm că toți cetățenii își pot exercita dreptul la vot, inclusiv în străinătate”, a mai spus premierul.

El a recunoscut că deschiderea secţiilor de votare este destul de problematică, din cauza pandemiei atât în străinătate, cât și pe plan intern.

„Aproape 40% din birourile electorale ar trebui să fie amplasate în școli și grădinițe. Vom prelungi vacanţa elevilor pentru a efectua o dezinfectare completă după alegeri în sediile școlilor în care vor fi amplasate secțiile de votare. În același timp, nu este de dorit să deschidem secţii de votare în grădinițe. Doar în Chișinău ar fi trebuit să existe 32 de astfel de secţii. Vor fi găsite alte localuri pentru a nu deschide secţii de vot în incintele grădinițelor și, de asemenea, în căminele studențești ”, a spus Chicu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.