Politică

PLDM A FĂCUT UN DEMERS LA CSJ CONTESTÂND CIRCULARA CEC PRIVIND FINANȚAREA CANDIDAȚILOR ELECTORALI

22 septembrie, 2020

Partidul Liberal Democrat a apelat marți la Curtea Supremă de Justiție pentru a solicita abrogarea unei circulare CEC care restricționează capacitatea partidelor politice de a-și sprijini financiar candidații la alegerile prezidențiale din noiembrie. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, acest lucru este afirmat în declarația partidului pe rețelele de socializare.

Se remarcă faptul că, luni, „Curtea de Apel Chișinău a respins cererea de anulare a prevederilor circularei” și „Partidul Liberal Democrat, nefiind de acord cu soluția dată, a făcut azi recurs la Curtea Supremă de Justiție și a solicitat instanței anularea încheierii Curții de Apel, precum și anularea integrală a Circularei prin care CEC a îngrădit dreptul partidelor politice de a participa în campania electorală în calitate de concurenți electorali”.

Președintele PLDM, Vlad Filat, a descris anterior documentul ca fiind „neconstituțional și ilegal”. Mișcarea politică Unirea a făcut, de asemenea, o cerere similară Administrației Prezidențiale, care a fost de asemenea refuzată și și-a exprimat intenția de a aplica CSJ.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.