Politică

ȘEFUL MAE A CONFIRMAT DISPONIBILITATEA AUTORITĂȚILOR RM DE A OFERI SPRIJIN PENTRU OBSERVATORI LA ALEGERILE DIN 1 NOIEMBRIE

23 septembrie, 2020

Autoritățile moldovenești intenționează să organizeze alegeri la 1 noiembrie în conformitate cu standardele internaționale și sunt gata să ofere asistența necesară observatorilor. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a declarat pentru INFOTAG că acesta a fost mesajul ministrului Oleg Ţulea în cadrul întâlnirii de ieri cu șeful misiunii OSCE / ODIHR, Corien Jonker.

Au discutat despre organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate, pe baza competențelor MAEIE în conformitate cu Codul Electoral, și au notat principalele domenii de activitate atât la nivelul ministerului, cât și la nivelul misiunilor diplomatice și al consulatelor.

În continuarea eforturilor susținute pentru organizarea alegerilor prezidențiale în străinătate, ministrul Oleg Țulea a punctat că MAEIE este în procesul de finalizare a avizului privind secțiile de votare în străinătate, distribuția cărora urmează a fi decisă de către Comisia Electorală Centrală nu mai târziu de 26 septembrie curent în cadrul unei ședințe publice.

Misiunea de observare a alegerilor a Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE a realizat până în prezent 14 monitorizări a scrutinelor electorale din Republica Moldova, detașând în acest sens echipe cu observatori pe termen lung și scurt, iar concluziile și recomandările acestor se regăsesc în rapoartele de monitorizare publicate pe siteul instituției.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.