Politică

CURTEA DE APEL CHIȘINĂU A CONFIRMAT DECIZIA CEC PRIVIND REFUZUL DE A-L ÎNREGISTRA PE ANDRIAN CANDU ÎN CALITATE DE CANDIDAT LA PREZIDENŢIALE

29 septembrie, 2020

Curtea de Apel Chișinău a confirmat decizia CEC privind refuzul de a-l înregistra pe Andrian Candu în calitate de candidat al partidului Pro Moldova la viitoarele alegeri prezidențiale. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, politicianul a spus acest lucru luni, în cadrul unei conferințe de presă.

Candu a menționat că decizia instanței dovedește că „nedreptatea a fost ridicată la rang de lege”.

„Credem că decizia Curţii de Apel, la fel ca şi cea a CEC, este politică și ilegală. Cele 18 mii de semnături ale cetățenilor care au fost colectate în sprijinul lui Andrian Candu au fost anulate cu încălcări. Este încă neclar de ce unele semnături au fost recunoscute ca valide, în timp ce altele nu, deoarece nu am auzit argumente clare ale CEC", a spus Candu.

Potrivit acestuia, Pro Moldova, zilele următoare, se va adresa Curții Supreme de Justiție, iar după aceea, dacă va fi necesar, şi Curții Europene a Drepturilor Omului.

El a făcut apel la cei care „sunt la putere, în primul rând la Igor Dodon”.

„Știm că vă temeţi că Andrian Candu va intra în cursa electorală. Însă deciziile CEC și ale administrației prezidențiale nu vor opri Pro Moldova să critice și să deconspire scheme. Vom găsi o posibilitate să participăm la campania electorală, astfel încât să fim auziţi, ca să-i convingem pe cetățeni cane este demn și cine nu să fie președinte”, a spus Candu.

CEC a refuzat să îl înregistreze pe Candu pe 18 septembrie. Motivul refuzului au fost greșelile comise în listele de semnături (nume de familie greșite, date de pașaport greșite, trecerea în liste a persoanelor decedate). În ciuda faptului că 18 mii de semnături au fost recunoscute ca fiind valabile (în condiţiile în care necesare sunt 15 mii), în 17 dintre raioane, Candu nu a reușit să strângă cele 600 de semnături cerute de lege (în fiecare raion).

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.29 11:18 Ana
    Dl Candu nu este concurent pentru dl Dodon, este clar ca buna ziua!
  2. 2020.09.29 11:24 Snejana
    Dl Candu a facut un fel de truc smecheresc...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.