Politică

BOGDAN ȚÎRDEA A ÎNDEMNAT SIS-UL SĂ VERIFICE INFORMAȚIILE CU PRIVIRE LA „POLIT-TEHNOLOGII ROMÂNI, CARE O CONSULTĂ PE MAIA SANDU ȘI RENATO USATÎI”

16 octombrie, 2020
<mt_str50>

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM), Bogdan Țîrdea, a îndemnat Serviciul de Informații și Securitate (SIS) să investigheze informațiile conform cărora candidații la funcția de președinte al R. Moldova, Renato Usatîi (desemnat de Partidul Nostru) și Maia Sandu (desemnată de Partidul „Acţiune şi Solidaritate” (PAS)) sunt consultați de un grup de polit-tehnologi români. Potrivit agenției INFOTAG, deputatul PSRM a scris despre acest lucru pe rețelele de socializare.

„În presă a apărut informația potrivit căreia un grup de polit-tehnologi din România, condus de Andrei Stoiciu, i-ar consulta pe Renato Usatîi și Maia Sandu în campania electorală pentru funcția de președinte al R. Moldova. Pornind de la această premisă, având la bază art. 17 alin. (6), art. 22, al Legii Nr. 39-XIII din 07.04.1994 despre statutul deputatului în Parlament, solicit examinarea prezentei interpelări și aplicarea măsurilor ce se impun în cazul dat”, a spus Țîrdea.

În special, deputatul socialist a cerut elucidarea câtorva aspect: cine face parte din echipa condusă de Andrei Stoiciu; există și alți consultanți externi care o consultă direct sau indirect pe candidata Maia Sandu; din ce fonduri sunt achitate serviciile date; sunt sau nu indicate cheltuielile respective la CEC; care sunt scopurile urmărite de acești consultanții care l-au servit anterior pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, anunțat în căutare internațională pentru crime extrem de grave – furtul miliardului, trafic de droguri.

După cum a informat INFOTAG anterior, PAS, de asemenea, a transmis un demers la SIS şi Biroul Migraţiune şi Azil cu privire la „echipa de câteva zeci de polit-tehnologi din Federaţia Rusă, coordonată direct de Olga Grak, care acordă sprijin în alegeri candidatului Igor Dodon”. PAS a cerut oamenilor legii să investigheze modulul în care aceste persoane au intrat în R. Moldova, să afle scopul vizitei, precum şi să stabilească modul de finanţare a activităţii acestor consultanţi.

Commentarii [ 8 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.16 11:44 Serafim
    Bine da cam tirziu...
  2. 2020.10.16 11:46 Alexei
    Asta nici cum nu poate sa incurca victoriei dna Sandu la 1 noembrie.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.