Politică

REPREZENTANȚII PLATFORMEI „DA”, PLDM ȘI PAS CONSIDERĂ CĂ ALEGERILE PARLAMENTARE TREBUIE ORGANIZATE DUPĂ CELE PREZIDENȚIALE

23 octombrie, 2020

Reprezentanții Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (DA), Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS) au ajuns la un numitor comun, precum că după alegerile prezidențiale trebuie organizate urgent și alegeri parlamentare anticipate. Potrivit agenției INFOTAG, acest punct de vedere a fost exprimat, joi, în cadrul dezbaterilor electorale.

Secretarul general al Platformei „DA”, Ion Terguță, reprezentantul candidatului la prezidențiale, Andrei Năstase, a spus a menționat că obiectivul strategic al partidului este „de a realiza alegeri anticipate”.

„Acest parlament nu mai reprezintă interesele alegătorilor, nu reprezintă deloc alegătorii. Este imposibil să se formeze o nouă majoritate parlamentară în componența actuală. Prin urmare, pentru noi, propunerea de a numi un nou prim-ministru este doar un motiv pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate. Vom înainta candidatura unui nou prim-ministru în Parlament, dar nu vom căuta oportunități pentru a forma o nouă majoritate. Dacă inițiativa noastră nu trece în 45 de zile, vor fi organizate alegeri anticipate”, a spus el.

Spusele acestuia au fost susținute de candidatul la funcția de președinte al R. Moldova desemnat de PLDM, Tudor Deliu, care a menționat că „alegerile parlamentare anticipate ar trebui să devină o prioritate pentru toată lumea (forțele politice -„I.”).

„Parlamentul nu mai este un organ reprezentativ. Dar există o modalitate mult mai ușoară de a organiza alegeri anticipate – sesiunea de toamnă a început în luna septembrie, iar de aproape două luni Parlamentul nu s-a întrunit în ședințe”, a spus el.

Tudor Deliu a cerut reprezentanților Platformei „DA” și PAS, în calitate de partide parlamentare, să „forțeze dizolvarea”, asigurându-se că niciun act legislativ nu a fost adoptat în termen de 90 de zile.

Deputatul PAS, Virgiliu Pâslariuc, reprezentantul Maiei Sandu, a remarcat importanța „găsirii unui numitor comun”. Potrivit lui, poziția șefului statului este „importantă” în această chestiune, iar „sarcina viitorului președinte din dreapta va fi, într-un fel sau altul, realizarea desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.