Politică

ÎNCĂ UN DEPUTAT A PĂRĂSIT GRUPUL PARLAMENTAR „PRO MOLDOVA”

26 octombrie, 2020

Deputata Ruxanda Glavan a anunțat că părăsește grupul parlamentar „Pro Moldova”. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a anunţat pe reţelele de socializare.

Glavan a spus că a avut anumite îndoieli în luna mai a acestui an, când s-a alăturat la „Pro Moldova”, deoarece „deja are învățate unele lecții din școala politică ...”.

„Îmi suspend calitatea de membru de partid. Pentru a evita orice speculații, interpretări și teorii conspirative, precizez ca nu ader la niciun alt partid, nici măcar „neoficial” – cum le place unora sa zică. Voi face echipa cu toți cei care sunt anti-Dodon! Îmi voi continua activitatea în calitate de deputat neafiliat, în opoziție, până la alegerile parlamentare anticipate, care consider că trebuie să aibă loc în primăvară. La alegerile prezidențiale avem încă o ocazie să o luăm de la capăt, să construim țara cu oameni buni și demni”, a scris Glavan pe pagina sa de Facebook.

După cum a informat INFOTAG anterior, deputaţii Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc şi Eleonora Graur au anunţat vineri seară că părăsesc grupul parlamentar „Pro Moldova”. Toţi trei au anunţat despre acest lucru, la scurt timp unul de celălalt, pe reţelele de socializare.

Împreună cu Ruxanda Glavan – toți patru deputați au spus că vor rămâne „independenți” și că nu se vor alătura altor facțiuni. Potrivit Regulamentului Parlamentului, un deputat nu se poate alătura altor fracțiuni timp de șase luni după ce a părăsit fracțiunea. Deputații s-au aflat în „Pro Moldova” de la cinci la opt luni.

Toți deputații, care au părăsit „Pro Moldova” au intrat în Parlament pe listele Partidului Democrat din Moldova (PDM). Anterior, trei dintre cei patru deputați au anunțat că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie o vor susține pe candidata desemnată de Partidul „ȘOR”, Violeta Ivanov, – Sergiu Sîrbu, Grigore Repesciuc și Ruxanda Glavan. De asemenea, susținere pentru Ivanov au exprimat Corneliu Padnevici și Gheorghe Braşovschi, deși Partidul „Pro Moldova” nu și-a anunțat oficial sprijinul pentru niciun candidat la alegeri.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.26 16:12 Malai
    Dl Candu nu este om politic!
  2. 2020.10.26 16:13 David
    Pro-Moldova - partid fara viitor...
  3. 2020.10.27 07:51 tatar
    Partid si fara trecut.
  4. 2020.10.27 13:59 Victor
    Vse tachi, cacaea ona horosaea vo vseh otoseniah!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.