Politică

IGOR DODON NU A RĂSPUNS INVITAȚIEI ȘI NU A VENIT LA DEZBATERE CU MAIA SANDU

27 octombrie, 2020

Candidatul independent la funcția de președinte a R. Moldova, Igor Dodon, nu a răspuns invitației și nu a participat la dezbaterile organizate de contracandidata desemnată de Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG, anterior, președintele în exercițiu a declarat că nu va participa la dezbateri până la primul scrutin al alegerilor prezidențiale, programat pentru 1 noiembrie 2020.

Cu toate acestea, Maia Sandu a încercat de două ori să organizeze dezbateri. Ea a anunțat săptămâna trecută că în data de 27 octombrie va avea loc o dezbatere cu privire la dezvoltarea țării și provocările socio-economice. Igor Dodon nu a venit la dezbatere, unde au fost instalate tribune separate pentru ambii candidați.

Maia Sandu s-a folosit de platforma pentru dezbateri, menționând că Dodon „după patru ani în funcție refuză să iasă și să răspundă la întrebări importante, să discute cu cetățenii”.

Potrivit ei, dezbaterea „ar fi trebuit să atingă probleme economice”, dar Dodon „în loc să vină la dezbatere reală”, a preferat să „lanseze un raport (pe patru ani de mandat - „I.”) pe cheltuiala statului, pe hârtie scumpă ceea ce ridică multe întrebări și conține o mulțime de minciuni”.

Sandu a enumerat și întrebările pe care intenționa să le adreseze lui Dodon: de ce, de-a lungul anilor în funcție, el nu a efectuat nicio vizită oficială în țările care investesc cel mai serios în Moldova – Italia, Germania, România, SUA, Polonia? ce măsuri a întreprins Dodon în timp ce au avut loc atacurile asupra mediului de afaceri de către grupurile infracționale? a urmărit el evoluția prețurilor și știe ce înseamnă asta pentru o țară săracă?

„Pentru toate aceste întrebări, nu am găsit răspunsurile în raport, care a fost publicat din resurse publice”, a conchis Sandu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.27 13:46 Fima
    Nu cred ca asta da mare prioritate pentru dna Sandu...
  2. 2020.10.27 13:51 Mila
    De ce dna Sandu vre sa fie presedinte daca ea stie bine ca asa functia in Moldova nu inseamna nimic?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.