Politică

SOCIALIŞTII AU ÎNREGISTRAT UN PROIECT DE LEGE CU PRIVIRE LA STATUTUL LIMBII RUSE

25 noiembrie, 2020

Deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) au înregistrat un proiect de lege cu privire la statutul limbii ruse pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG, autorii proiectului - Bogdan Ţîrdea, Vasile Bolea şi Adrian Lebedinschi, menţionează că acest proiect de lege "reiterează garantarea de către stat a statutului limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică pe teritoriul ţării".

Autorii menţionează că limba de lucru a activităţilor de secretariat în organele puterii de stat şi administraţiei publice este limba de stat, iar la solicitare se asigură traducerea în limba rusă.

Proiectul de lege mai prevede că organele puterii de stat, administraţiei publice, întreprinderile, instituţiile publice primesc cererile scrise sau verbale depuse de cetăţeni în limba de stat sau în limba rusă, le examinează şi prezintă răspunsul în limba în care a fost făcută adresarea. Pentru actele prezentate în alte limbi, se anexează traducerea în limba de stat.

Proiectul a fost elaborat cu scopul de a "proteja şi asigura funcţionarea limbii ruse, creând condiţiile necesare pentru utilizarea acesteia în calitate de limbă de comunicare interetnică". În cazul în care legea va fi adoptată, responsabilitatea pentru punerea sa în aplicare va reveni Biroului pentru relaţii interetnice.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.25 11:48 Maria
    Vspomnili, cogda vse proigrali!
  2. 2020.11.25 11:52 Sveatoslav
    Da mai nainte unde a fost dl Dodon cu asa lege?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.