Politică

PSRM VA SPRIJINI PROIECTUL DE LEGE CU PRIVIRE LA POLITICA BUGETAR-FISCALĂ ÎN VERSIUNEA PROPUSĂ DE GUVERN

26 noiembrie, 2020

Fracțiunea Partidului Socialiștilor (PSRM) va sprijini proiectele politicii bugetar-fiscale și al bugetului de stat, în versiunea propusă de Guvern. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a anunțat serviciul de presă al PSRM după ședința a fracțiunii, care a avut loc miercuri seară sub conducerea președintelui în exercițiu Igor Dodon.

„Deputații PSRM au optat pentru un buget de stat orientat social și pentru investiții în infrastructură. La insistența deputaților noștri, dar și a șefului statului, Igor Dodon, în 2021 în premieră, proiectul politicii bugetar-fiscale nu prevede majorări de impozite, chiar dacă suntem într-o perioadă de criză. Totodată, noi am pledat pentru necesitatea stimulării fiscale a anumitor sectoare ale economiei, pentru a le ajuta să-și revină cât mai repede din situația de criză, provocată de pandemia COVID-19”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Astfel, socialiștii au declarat că vor susține aplicarea unei cote reduse a TVA de 12% pentru îngrășăminte și fertilizanți, în paralel cu aplicarea aceleași cote a TVA pentru producția agricolă primară. Tot în susținerea agricultorilor, deputații PSRM vor sprijini creșterea mărimii pasibile restituirii TVA la exportul producției agricole, de la 8% la 12% din valoarea exporturilor, adică în buzunarul fermierilor noștri vor rămâne mai mulți bani. Fracțiunea PSRM salută o nouă reducere a TVA pentru sectorul HoReCa, de la 15% la 12%.

„Am salutat și propunerea Guvernului de majorare a scutirii personale anuale, de la 24 000 de lei la 25 200 lei, precum și în cazul persoanelor întreținute o majorare cu 50%, de la 3 000 lei la 4 500 lei. Un alt aspect pe care l-am încurajat ține de banii planificați în buget, în sumă de 200 mil. de lei, pentru subvenționarea impozitelor salariale pentru angajații care s-au întors în țară. Este o măsură concretă pentru a stimula revenirea moldovenilor acasă”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.26 14:25 David
    Nu cred ca dl Dodon acum cu socialistii procedeaza corect.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.