Politică

PREŞEDINTELE POLONIEI A INVITAT-O PE MAIA SANDU SĂ EFECTUEZE O VIZITĂ ÎN POLONIA

27 noiembrie, 2020

Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a invitat preşedinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, să efectueze o vizită oficială la Varşovia.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al Ambasadei Poloniei la Chişinău, şefii celor două state a avut în ajun o convorbire telefonică.

"În cadrul discuţiilor au fost abordate temele legate de intensificarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale la nivel înalt, atât pe plan bilateral, cât şi pe plan European. Preşedintele polonez a subliniat sprijinul Poloniei pentru direcţia pro occidentală a politicii Republicii Moldova, care are o susţinere clară din partea majorităţii populaţiei", se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei.

Preşedintele Duda a atras atenţia şi asupra prezenţei minorităţii naţionale poloneze în Republica Moldova şi asupra necesităţilor acesteia.

Pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a publicat mai multe detalii cu privire la conversaţia telefonică.

"În această seară am avut o conversaţie telefonică cu Preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. I-am mulţumit pentru felicitările adresate cu ocazia victoriei şi pentru sprijinul Poloniei acordat ţării noastre. Polonia a fost mereu un partener important pentru Moldova. Am discutat despre mandatul puternic oferit de popor pentru a lupta împotriva corupţiei. Astfel, vom apropia Moldova de Uniunea Europeană şi o vom face mai puternică", a menţionat Maia Sandu.

De asemenea, cei doi şefi ai statului au discutat despre priorităţile importante pe care le-au stabilit pentru perioada următoare.

"Mi-am exprimat speranţa să putem coopera pe aceste dimensiuni - scoaterea ţării din izolare, depăşirea şi atenuarea efectelor crizei provocate de pandemie", a spus Sandu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.27 14:32 Inga
    Bine da prea putin!
  2. 2020.11.27 14:36 Nineli
    De ce intre noi comertul este atit de mic?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.