Politică

PREȘEDINTELE ALES MAIA SANDU SE PRONUNȚĂ PENTRU DEMISIA GUVERNULUI ȘI ORGANIZAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE ANTICIPATE

30 noiembrie, 2020

Președintele ales Maia Sandu se pronunță pentru demisia Guvernului, dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta ea a anunțat la prima conferință de presă, organizată luni, în calitate de președinte ales.

„La alegerile prezidențiale, oamenii au votat nu doar împotriva lui Dodon, ci și împotriva Guvernului, a actualelor autorități. Acesta este principalul mesaj al acestor alegeri. Și este clar pentru noi și ar trebui să fie înțeles de toți ceilalți – acest Guvern trebuie să plece. Am expus acest punct de vedere înainte și îl respectăm acum, după ce am văzut rezultatele alegerilor”, a spus Sandu.

În același timp, ea a subliniat că „înainte de plecare, acest Guvern trebuie să-și îndeplinească obligațiile” - „bugetul pentru anul următor trebuie prezentat în Parlament și aprobat”.

„Și am îndemnat Guvernul în contextul pregătirii proiectului de buget (pentru anul viitor), astfel încât acesta să ofere sprijin suficient pentru segmentele cele mai afectate ale populației în contextul crizei epidemiologice și economice”, a spus Sandu.

Ea a declarat că intenționează să se întâlnească cu premierul Ion Chicu pentru a discuta toate aceste subiecte.

„Suntem în favoarea demisiei Guvernului. Ar fi bine dacă Guvernul ar demisiona din proprie inițiativă. Dacă nu, vom discuta în Parlament ”, a subliniat președintele ales.

Sandu a menționat că nu consideră posibilă crearea unui nou Guvern cu sprijinul deputaților din Partidul Socialiștilor (PSRM).

„Am văzut că socialiștii nu doresc o adevărată reformă a justiției și lupta împotriva corupției. Și în urma rezultatelor alegerilor actuale, cetățenii mi-au dat un mandat, tocmai pentru a lupta împotriva corupției. Nu există o astfel de voință politică în Parlament. Prin urmare, consider necesară dizolvarea Parlamentului. Pentru a organiza alegeri anticipate, să „resetăm” Parlamentul și să formăm un alt Guvern ”, a spus Sandu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.30 19:00 Ana
    Nu cred ca acum asa ceva este posibil...
  2. 2020.11.30 19:17 Grigore
    Anticipate mai degraba o sa fie in anul 2021...
  3. 2020.11.30 19:19 Andrei
    Imi place ca dna Sandu este sigura si reusita.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.