Politică

IGOR DODON A NUMIT DECLARAȚIILE MAIEI SANDU CU PRIVIRE LA RETRAGEREA TRUPELOR RUSEȘTI DIN TRANSNISTRIA DREPT „PRIPITE ȘI PROST GÂNDITE”

02 decembrie, 2020

Președintele în exercițiu al Moldovei, Igor Dodon, a numit declarațiile președintelui ales Maia Sandu despre retragerea trupelor rusești din Transnistria drept „pripite” și „prost gândite”. Potrivit agenției INFOTAG, el a declarat acest lucru marți seară la postul public de televiziune „Moldova 1”.

„Se pare că Maia Sandu nu a renunțat încă la campania electorală. Astfel de declarații nu corespund intereselor Moldovei și dorinței de stabilizare a situației după alegeri. Sper cu adevărat că în spatele acestor declarații nu există forțe externe care ar dori să provoace un nou conflict geopolitic între Rusia și Occident aici. Cred că ale cui sunt aceste interese cu adevărat, vom vedea pe parcurs”, a spus Dodon.

Potrivit lui, declarațiile actuale clare amintesc de începutul anilor 90 ai secolului trecut.

„Acest lucru nu s-a întâmplat de mult. Și acest lucru a fost provocat de declarațiile președintelui ales cu câteva săptămâni înainte de inaugurare. Nu avem nevoie de o astfel de agravare a situației, avem nevoie de stabilitate. Forțele de menținere a păcii au oprit vărsarea de sânge, au păstrat, mențin și vor menține pacea și liniștea pe malul Nistrului. Ele vor rămâne până când se va găsi o soluție politică a conflictului transnistrean. Nu vrem să ne întoarcem în anii 90 și nu vrem să dezghețăm conflictul”, a subliniat Dodon.

El a menționat că „până acum acestea sunt doar declarații și nu se întâmplă nimic”, dar „la începutul anilor 90, conflictul a apărut și după declarații”.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.02 19:14 Dumitru
    Deja fenit alea comedy!
  2. 2020.12.02 19:22 Fima
    De ce dl Dodon sa demonstreaza ca el are temelia de dna Sandu?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.