Politică

PREŞEDINTELE ALES A CALIFICAT DREPT "O ÎNCERCARE DE UZURPARE A PUTERII" INTENŢIA DE A RETRAGE SIS-UL DIN SUBORDINEA ŞEFULUI STATULUI

03 decembrie, 2020

Preşedintele ales Maia Sandu a calificat drept "o încercare de uzurpare a puterii" intenţia de a retrage Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) din subordinea şefului statului. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta ea a anunţat miercuri într-un briefing de presă, comentând apariţia unui proiect de lege cu privire la transferul SIS-ului în jurisdicţia Parlamentului.

"Regimul lui Dodon merge pe urmele lui Plahotniuc. Ei încearcă să ne fure rezultatele votului. Ei încearcă să anuleze hoţeşte votul popular din 15 noiembrie. Proiectul de lege cu care a venit astăzi majoritatea parlamentară PSRM-Şor, prin care SIS-ul este scos din subordinea preşedintelui, este un abuz antidemocratic pus la cale de persoana care a pierdut alegerile şi încrederea poporului. Această persoană, care nu va deţine în curând nicio funcţie publică, plănuieşte să controleze în continuare schemele de corupţie şi să controleze instituţiile statului. Aceasta este o tentativă de uzurpare a puterii în stat prin care se încearcă, pe de o parte, păstrarea în captivitate politică a unei instituţii esenţiale pentru combaterea corupţiei şi a riscurilor pentru securitatea statului, iar, pe de altă parte, se anulează rezultatul votului dat de popor. Este clar că acest abuz nu este ultimul şi că, în continuare, socialiştii şi deputaţii lui Şor vor încerca să folosească Parlamentul actual pentru a lupta contra propriului popor", a declarat Sandu.

Preşedintele ales a menţionat că "prin această acţiune, ei aruncă la gunoi voinţa a peste 1,6 mil. de oameni, care au votat pentru ca preşedintele să lupte împotriva corupţiei, sărăciei şi minciunii".

"Ei vor să blocheze realizarea mandatului, ei vor să reducă în mod abuziv atribuţiile preşedintelui. Noi vom apăra vocea poporului. Noi vom duce lupta împotriva hoţilor până la capăt, vom contesta abuzul la Curtea Constituţională şi vom cere sprijinul poporului pentru a apăra democraţia şi pentru a îndeplini responsabilităţile asumate în faţa cetăţenilor. Am discutat cu liderii altor formaţiuni politice şi am stabilit că trebuie să oprim împreună atacul asupra Constituţiei şi a democraţiei", a spus Sandu.

Ea a îndemnat cetăţenii să iasă mâine, la ora 10, în faţa Parlamentului, cu măşti şi păstrând distanţa fizică, pentru a-şi apăra votul şi voinţa poporului.

"De mâine începem lupta noastră cu cei care se opun schimbării. Ei nu cred în lege, nu au cuvânt, nu au onoare, nu au frică de instituţii şi nici respect pentru popor şi stat. Noi îi vom face sa înţeleagă - ţara nu este a lor. Nu este nici a mea. Este ţara cetăţenilor! Iar cetăţenii au spus clar că vor schimbare. Vă îndemn, dragi prieteni, să ieşim mâine să apărăm dreptul nostru pentru a avea o ţară în care este ordine şi dreptate. Trebuie să oprim majoritatea oligarhică Dodon-Şor din tentativa lor de uzurpare a puterii şi trebuie să declanşăm cât mai curând alegeri parlamentare anticipate", a conchis Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.