Politică

RENATO USATÎI DIN GERMANIA ȘI-A ÎNDEMNAT SUSȚINĂTORII SĂ PROTESTEZE ÎMPOTRIVA PARLAMENTULUI

03 decembrie, 2020

Președintele Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, a făcut apel la susținătorii săi și membrii formațiunii să se alăture acțiunii de protest în fața Parlamentului „împotriva uzurpării puterii în țară de către Igor Dodon”.

Potrivit agenției INFOTAG, într-un live pe rețelele de socializare, politicianul s-a arătat a fi fost revoltat de proiectul de lege înregistrat de socialiști în Parlament cu privire la retragerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) de sub controlul președintelui și transferarea acestuia în jurisdicția Parlamentului.

„Igor Dodon se află în spatele acestei încercări de a uzurpa puterea. Acțiunile sale sunt semi-criminale. Urmează stilul lui Plahotniuc. Maia Sandu încă nu a intrat în funcție, iar deja există încercări să-i fure puterile. Dodon și toată această urâciune politică acționează în afara limitelor. Protestele sunt singura formă care ar trebui să arate tuturor că Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate și că cetățenii Moldovei doresc schimbări reale în țară”, a spus Usatii, menționând că se află în Germania într-un spital, unde urmează o examinare preventivă.

El a promis să se alăture personal protestelor și, dacă este necesar, este gata să „ajungă în Moldova chiar și cu un zbor charter”.

Liderul PN a subliniat că toată lumea ar trebui să iasă la proteste, indiferent de apartenența la partid și ce limbă pe care o vorbesc.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.