Politică

ÎN FAȚA PARLAMENTULUI SE DESFĂȘOARĂ UN PROTEST

03 decembrie, 2020

Peste 1,5 mii de susținători ai președintelui ales al Moldovei, Maia Sandu, protestează joi dimineață în fața Parlamentului, cerând dizolvarea acestuia. Manifestanții reprezintă în principal Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), al cărui lider este Maia Sandu.

Potrivit agenției INFOTAG, protestatarii au venit cu pancarte – „Dodon – banditul lui Putin, calmează-te!”, „Vrem mass-media liberă!”, „Dodon + Șor = corupție!”.

Aceștia au scandat lozinci: „Alegeri parlamentare anticipate!”, „Noi suntem poporul!”, „Jos Parlamentul corupt!”.

Majoritatea protestatarilor poartă măști de protecție și păstrează distanța socială, lucru cerut în repetate rânduri de organizatorii protestului.

Câteva zeci de polițiști și carabinieri separă mulțimea Parlament.

Deputatul PAS Vladimir Bolea a numit ziua de 3 decembrie o „zi istorică”.

„Avem un președinte ales, în jurul căruia s-a unit majoritatea cetățenilor țării și care este gata să lupte împotriva corupției. Aici reprezentăm 1,6 mil. de alegători care au votat-o pe Maia Sandu. Nu putem susține acest Parlament, care are personaje precum Sergiu Sîrbu, care a schimbat facțiuni de trei ori în câteva luni. Nu putem tolera în Parlament pe Apostolova și Tauber, care sunt implicați în furtul miliardului de la bănci. Acest Parlament ar trebui dizolvat”, a subliniat el, îndemnând compatrioții să se unească în jurul obiectivului comun al „unei țări democratice și prospere”.

Un alt deputat PAS, Oazu Nantoi, s-a adresat către cei prezenți, salutând un grup de protestatari din Comrat.

El a explicat că „în cadrul campaniei electorale, el a atras atenția asupra faptului că în Găgăuzia a crescut o generație de tineri care nu vor să trăiască într-o stare de veșnică înșelăciune”.

„Igor Dodon este un mincinos profesionist. Actor al unui rol în care înșeală întotdeauna. Acum este în panică, pentru că vede că oamenii se unesc indiferent de limba pe care o vorbesc. Suntem cu toții cetățeni ai aceleiași țări, iar el – un politic mort. La indicația lui, în Parlament sunt „aruncate” proiectele de legi, care dezbină oamenii, de exemplu, „Cu privire la statutul limbii ruse”. De parcă marea și puternica limbă rusă ar avea nevoie de protecția lui Dodon. Este un provocator politic care vrea să semene discordie între națiuni. Dar trebuie să ne unim în lupta împotriva acestui provocator politic, precum și a celor care s-au alăturat acum pentru a crea o alianță din PSRM, membri ai Partidului „ȘOR” și deputați „dezertori”, a spus Nantoi.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.03 13:58 Nina
    Toate lume sustina pe dna Sandu. ce este bine!
  2. 2020.12.03 14:02 Ana
    Cine stie daca nou parlament sa fie mai bun...
  3. 2020.12.03 14:05 Galina
    Chite ori asta deja a fost in Moldova?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.