Politică

CIOCNIRI ÎN PARLAMENT ÎNTRE DEPUTAŢII DIN MAJORITATEA PARLAMENTARĂ ŞI OPOZIŢIE

03 decembrie, 2020

În Parlament, au existat ciocniri între deputaţii din majoritatea parlamentară şi opoziţie. Potrivit corespondentului agenţiei INFOTAG, acest lucru s-a întâmplat după ce majoritatea parlamentară formată din Partidului Socialiştilor (PSRM) şi fracţiunea Partidului "ŞOR" au încercat să reia şedinţa Parlamentului.

Anterior, deputaţii din opoziţie au blocat tribuna Parlamentului, cerând ca proiectele de lege incluse în ultimul moment să fie eliminate de pe ordinea de zi. În acest sens, preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a fost nevoită să anunţe o pauză de 30 min.

După pauză, deputaţii din majoritatea parlamentară au decis să reia şedinţa plenară pentru a examina în prima lectură legea cu privire la bugetul de stat pentru 2021. Cu toate acestea, deputaţii opoziţiei au întrerupt discursul viceprim-ministrului, ministrului Finanţelor, Serghei Puşcuţa.

Strigăte, altercaţii şi ciocniri a existat între opoziţie şi deputaţii din majoritatea parlamentară. Jurnaliştii nu au văzut acest lucru, întrucât serviciul de presă al Parlamentului a întrerupt difuzarea online a şedinţei în sala de presă.

Despre ciocnirile între deputaţi a anunţat liderul fracţiunii Partidului "Acţiune şi Solidaritate" "PAS", Igor Grosu, care a ieşit la protestatari în faţa clădirii Parlamentului.

"Au decis să meargă în nelegiuire, să lucreze cum vor. Nu vom permite acest lucru. Ne-am "îmbrăţişat" puţin pentru a-i îndruma pe calea cea bună. Şedinţa Parlamentului a fost întreruptă din nou. Cerem să se convoace o şedinţă a Biroului Permanent, să fie anulată agenda aprobată şi să fie aprobată o nouă ordine de zi", a spus Grosu.

El a subliniat că "opoziţia va lupta până la capăt".

"Din nou vom îndemna la protest. Şi mâine şi poimâine - vom protesta cât va fi nevoie. Ne vom apăra drepturile!", a subliniat Grosu.

Fermierii care au vorbit la protest au declarat că se pregătesc să vină vineri la Chişinău - "deja cu tractoare şi utilaje agricole".

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.03 20:09 Sergiu
    Rusina!
  2. 2020.12.03 20:12 Maria
    Nu asta sa asteapta poporul moldav de la parlament.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.