Politică

IGOR DODON CONSIDERĂ CĂ ALEGERILE PARLAMENTARE ANTICIPATE AR PUTEA AVEA LOC NU MAI DEVREME DE LUNA APRILIE 2021

04 decembrie, 2020

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, consideră că alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc mai devreme decât în aprilie 2021. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul emisiunii tradiționale „Președintele Igor Dodon răspunde”, difuzată pe reţelele de socializare.

Dodon consideră că la sfârșitul lunii decembrie, Parlamentul ar trebui „să aprobe în ultima lectură pachetul de legi privind bugetul și politica fiscală” și abia atunci poate începe procedura de dizolvare a Parlamentului.

„Sunt sigur că anul viitor vor avea loc alegeri anticipate. Când? Cred că nu mai devreme de mai-iunie. Poate în aprilie, dar nu mai devreme. Pentru a le organiza în luna aprilie, este necesar să începeți toate procedurile acum, în decembrie (demisia Guvernului, două încercări de a numi unul nou - „I.”). Acesta este apelul meu către toți cei care ies la proteste strigând „Alegeri anticipate!”. Ne dorim și noi alegeri anticipate, dar să respectăm procedura – demisia Guvernului, apoi să lăsăm președintele ales (Maia Sandu) să propună candidatura noului prim-ministru, Parlamentul nu o aprobă de două ori, iar după 45 de zile este semnat un decret privind dizolvarea acestuia”, a spus Dodon.

El a subliniat că, pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate în aprilie-mai, procedura de dizolvare a ar trebui să înceapă cel târziu la sfârșitul lunii decembrie – începutul lunii ianuarie.

„Cu cât această procedură începe mai târziu, cu atât alegerile anticipate vor avea loc mai târziu. Dar, în opinia mea, data alegerilor poate fi stabilită în mai-iunie”, a spus Dodon.

El a subliniat că socialiștii nu sunt împotriva alegerilor anticipate.

„Dar trebuie să discutăm, cum să facem totul în conformitate cu legea. Nu există nicio îndoială că acest Parlament ar trebui dizolvat. Dar pentru aceasta este necesar să începem un dialog, să aprobăm o foaie de parcurs pentru acțiuni ulterioare de dizolvare a Parlamentului”, a spus Dodon.

El a îndemnat președintele ales la dialog.

„Dacă nu doriți să discutați aceste subiecte cu mine, delegați un reprezentant al partidului dumneavoastră. Suntem gata să delegăm vice-președintele partidului, Vlad Batrîncea, de la socialiști”, a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.