Politică

PREȘEDINTELE MAIA SANDU A DECLARAT CĂ, ÎN CÂTEVA ZILE, VA PROPUNE UN SCENARIU PENTRU DIZOLVAREA PARLAMENTULUI

29 decembrie, 2020

Noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, a spus că în câteva zile va propune un scenariu pentru dizolvarea Parlamentului și stabilirea unei date pentru alegerile anticipate. Potrivit INFOTAG, ea a afirmat acest lucru într-o conferință de presă, luni seara, după consultări cu toate fracțiunile parlamentare desfășurate în timpul zilei.

„Am ținut consultări astăzi cu toate fracțiunile pentru a propune o modalitate de a depăși actuala criză politică, economică și pandemică. Am constatat că nu există partide politice în actualul Parlament care să-și declare în mod deschis disponibilitatea de a forma o majoritate parlamentară și de a aproba un guvern ”, a spus Sandu.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor, ea a menționat că „în termeni generali, toate partidele parlamentare sunt de acord cu scenariul alegerilor anticipate”.

Există anumite nuanțe: cineva crede că alegerile sunt necesare imediat, cineva este de părere că alegerile pot fi organizate puțin mai târziu. Au vorbit mai puțin despre cum să ajungă la alegeri anticipate. Dar, în general, există un consens că sunt necesare alegeri anticipate. În câteva zile voi face propuneri la această temă ”, a spus Sandu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.29 10:25 Vlad
    Situatia este clara.
  2. 2020.12.29 10:30 Valentin
    Cred ca dna Sandu sa cauta cel mai scurt variant pentru dezolvarea parlamentului.
  3. 2020.12.29 13:32 Vasile
    Sande trebue sa propune dl Sturza Ion, nici deputatii de la partidul Sor si de la PSRM nu sa voteaza si atunci este unda verde pentru dezolvarea parlamentul.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.