Politică

DEPUTATII PLATAFORMEI DA, PAS, PENTRU MOLDOVA ȘI PSRM FAC PRONOSTICURI REFERITOARE LA EVOLUŢIA SITUAȚIEI POLITICE ÎN 2021

30 decembrie, 2020

Deputații Platformei DA, Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Pentru Moldova și Partidul Socialiștilor: Alexandr Slusari, Mihai Popşoi, Serghei Sîrbu și Grigore Novac au făcut pronosticuri asupra situației politice în 2021. Potrivit INFOTAG, aceștia și-au împărtășit părerile în timpul unei emisiuni de la postul TV8.

Alecsandr Slusari, președintele fracțiunii Platforma DA, consideră că evoluţia situației va depinde „în primul rând de poziția președintelui Maia Sandu și, în al doilea rând, de sinceritatea deputaților (în dorința lor de a realiza alegeri anticipate -„ I. ”). În același timp, deputatul consideră că organizarea anticipatelor se poate tărăgăna până în toamnă, dar „într-un fel sau altul, acestea sunt inevitabile și trebuie efectuate cât mai curând posibil”.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate Mihai Popşoi este de acord cu colegul său: alegerile anticipate vor avea loc cu siguranță anul viitor, iar PAS va lucra pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil.

Deputatul „Pentru Moldova”, Serghei Sîrbu, a reiterat că „partidul Şor este gata să-și asume responsabilitatea pentru guvernarea țării și va numi în curând un candidat la funcția de prim-ministru. El a negat presupunerile că ar fi vorba de deputatul Violeta Ivanov.

„Va fi un profesionist, nu din rândul deputaților. Vom începe negocierile cu colegii din alte facțiuni. Și dacă majoritatea va susține candidatura propusă, atunci președintele Maia Sandu va fi obligat să numească acest candidat în fața Parlamentului ”, a spus Sîrbu.

Socialistul Grigore Novac prezice că primele luni ale anului 2021 vor fi „foarte dificile” din cauza proceselor de negociere politică.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.12.30 13:29 Nina
    Nimeni nu stie ce sa propune dna Sandu.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.