Politică

​PREȘEDINTELE MAIA SANDU, MARȚI, VA EFECTUA PRIMA VIZITĂ OFICIALĂ ÎN STRĂINĂTATE

11 ianuarie, 2021

Noul președinte al Moldovei, Maia Sandu, va efectua marți prima sa vizită externă oficială în această calitate. Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al șefului statului, potrivit căruia vizita va avea loc la Kiev la invitația președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky.

În timpul vizitei, președintele Republicii Moldova se va întâlni, de asemenea, cu prim-ministrul ucrainean Denis Shmyhal și cu președintele Verkhovna Rada Dmytro Razumkov.

Potrivit șefului adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Zhovkva, „vom începe noul an cu o resetare a relațiilor bilaterale cu Moldova - pe 12 ianuarie, noua președintă aleasă Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Ucraina, care va fi prima ei de la alegerile sale”.

Volodymyr Zelensky, unul dintre primii șefi de stat, a felicitat-o pe Maia Sanda pentru victoria la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie, i-a urat munca de succes și a invitat-o să facă o vizită oficială în Ucraina.

El l-a asigurat de dispoziția sa de a continua o cooperare strânsă și reciproc avantajoasă între Ucraina și Moldova, care a fost stabilită, printre altele, în timpul vizitei lui Maia Sandu la Kiev în calitate de prim-ministru, în iulie 2019.

Zelensky a menționat că Ucraina este interesată de implementarea de noi proiecte ambițioase, în primul rând de infrastructură și care vizează promovarea integrării europene a celor două state. El a mulțumit pentru sprijinul constant al Maiei Sandu pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.11 16:22 Stranislav
    La sfirsit avem relatiile bune4 cu vecinii nostrii!
  2. 2021.01.11 16:26 Fima
    O sa fie foarte bine daca dna presedinte semneza mazar un acord important pentru Moldova.
  3. 2021.01.11 16:26 Marina
    Dna Sandu incepa anul 2021 frumos cu sperana si nadejda mare.
  4. 2021.01.11 18:12 Raisa
    RELATIILE la nivel politic cu Ucraina acum voi fi mult mai bune.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.