Politică

PREȘEDINȚII MOLDOVEI ȘI UCRAINEI AU DECIS ÎNFIINȚAREA CONSILIULUI PREȘEDINȚILOR ȘI PARTENERIATULUI STRATEGIC ÎNTRE CELE DOUĂ ȚĂRI

12 ianuarie, 2021

Președinții Moldovei și Ucrainei Maia Sandu și Vladimir Zelenskiy au fost de acord să creeze un Consiliu al Președinților pentru a consolida cooperarea dintre cele două țări. Potrivit INFOTAG, ei au declarat acest lucru, marți, după o întâlnire bilaterală în timpul vizitei oficiale la Kiev.

„În ultimii ani, dialogul la nivelul șefilor de stat dintre țările noastre a fost practic suspendat. Aș dori să confirm că Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova, iar dezvoltarea unei cooperări durabile și pragmatice cu Ucraina este o sarcină prioritară pentru Republica Moldova. Mă bucur să anunț că astăzi am convenit să aducem relațiile la un alt nivel - la nivelul parteneriatului strategic. Am făcut un pas important în această direcție - am decis să creăm Consiliul Președinților Moldovei și Ucrainei într-un nou format de interacțiune la cel mai înalt nivel ”, a spus Sandu.

Ea a subliniat că, în cadrul ședinței, voința comună a celor două țări a fost confirmată în implementarea agendei de integrare europeană, numind „această cale este un obiectiv strategic al Moldovei și Ucrainei”.

„Mă bucur că prima vizită oficială a Maiei Sandu în calitate de președinte al Moldovei a avut loc în Ucraina. Pentru că avem nu doar un trecut comun și probleme comune, ci și opinii comune asupra viitorului pe care le vedem în Uniunea Europeană ”, a spus Zelenskiy.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 16:32 Natali
    Frumos! Bravo!
  2. 2021.01.12 16:39 Grigore
    Clar lucru ca impreuna Moldova si Ucraina sunt mult mai puternic.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.