Politică

PREȘEDINTELE DE ONOARE AL PDM CONSIDERĂ CĂ PREŞEDINTELE REPUBLICII NU ARE DE ALES DECÂT SĂ NUMEASCĂ UN CANDIDAT LA FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU

14 ianuarie, 2021

Președintele, conform Constituției, nu are de ales decât să numească un candidat la funcția de prim-ministru. Potrivit INFOTAG, Dumitru Diacov, președintele de onoare al Partidului Democrat, a spus acest lucru în timpul unei emisiuni de la postul TV8. Anterior, președintele Maia Sandu a spus că „orice nominalizare a candidaților și încercările de a forma un guvern vor duce doar la tărăgănarea timpului”.

„Alegerile anticipate sunt una dintre modalitățile de reconfigurare a parlamentului și a guvernului. Însă alegerile nu pot fi scopul principal. Inițiativa de a numi un prim-ministru este prerogativa președintelui. Dacă există o majoritate parlamentară, acesta desfăşoară consulţii și numeşte un candidat înaintat sau propune altul. Dacă nu, doamna președinte trebuie, din proprie inițiativă, să propună propriul candidat. Avem o Constituție și sunt sigur că doamna Sandu nu vrea s-o încalce”, a spus Diacov.

El considderă că a venit momentul când președintele trebuie să devină un exemplu pentru alții, că este necesar să respecte Legea fundamentală. Democratul mai crede că, dacă Curtea Constituțională va aproba propunerea autodizolvării (care i-au adresat-o deputații PAS), atunci aces lucru ar putea crea un precedent, pe care viitorii șefi de stat îl vor putea folosi după bunul plac.


Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.14 17:31 Petrache
    Dl Diacov cauta acum solutii pentru PDM, el stie ce trebue sa face acum partid.
  2. 2021.01.14 17:34 Boris
    Numai dl Plahotniuc poate sa da mina in calitatea de ajutor pentru democrati...
  3. 2021.01.14 17:37 Fima
    Situatia pentru PDM este una mortala! Partidul are nevoe de un lider puternic si popular.
  4. 2021.01.14 17:45 Ilarion
    Gospodin Diacov - hitrii lis, on po liubomu naidet resenie i horosii vihod iz situatii dlea svoei partii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.