Politică

PREȘEDINTELE SUEDEZ AL OSCE INTENȚIONEAZĂ SĂ CONCENTREZE FORŢELE ASUPRA SOLUŢIONĂRII CONFLICTELOR

15 ianuarie, 2021

Președintele suedez al OSCE consideră soluționarea conflictelor din regiune printre principalele priorități ale activităților sale.

Potrivit INFOTAG, acest lucru a fost declarat de ministrul de externe suedez, președintele în exercițiu al OSCE, Ann Linde, într-o adresare online către Consiliului permanent al OSCE, prezentându-și prioritățile pentru 2021.

„Amenințările la păcea și securitatea internațională, precum și a suferinței cauzate de conflicte, sunt inacceptabile. Prin urmare, este necesar ca soluționarea conflictelor în spațiile OSCE să ocupe primul loc pe agenda noastră ”, a spus ea.

Potrivit lui Linde, în timpul președinției sale vor fi depuse eforturi „pentru rezolvarea conflictelor și a crizelor, în special în Nagorno-Karabah, Ucraina, Moldova, Georgia și Belarus”.

„Intenționez să fac apel la respectarea dreptului internațional în toate conflictele, să susțin măsurile de atenuare umanitară și să susțin o abordare incluzivă. Sunt gata să interacționez direct cu părțile interesate și să ofer serviciile OSCE pentru a ajuta la găsirea soluțiilor ”, a spus diplomatul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.18 11:47 Fima
    Ei toti promit da nu sa fac ceva grozav si rezultativ.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.