Politică

PREŞEDINTELE MAIA SANDU NU VA DESEMNA UN PRIM-MINISTRU PÂNĂ LA DECIZIILE CURŢII CONSTITUŢIONALE CU PRIVIRE LA POSIBILITATE DIZOLVĂRII PARLAMENTULUI

18 ianuarie, 2021

Preşedintele Maia Sandu nu va desemna un prim-ministru până la decizia Curţii Constituţionale cu privire la posibilitatea dizolvării Parlamentului. Potrivit INFOTAG, ea a spus acest lucru în timpul emisiunii "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul RTR-Moldova.

"Am făcut apel la Curtea Constituţională cu privire la posibilitatea dizolvării Parlamentului. Credem că acest lucru este posibil dacă va fi adoptată legea constituţională este adoptată cu două treimi din deputaţii parlamentari. Vom aştepta decizia Curţii Constituţionale ", a spus Sandu.

Ea a subliniat că nu va vorbi despre alte scenarii până când CC nu va decide acest lucru.

"Vom acţiona în funcţie de decizia Curţii Constituţionale. Am o echipă şi pot numi un candidat pentru funcţia de prim-ministru, care va forma guvernul. Dar guvernul are nevoie de sprijin politic în Parlament. Nu există un astfel de sprijin în actualul Parlament. Desemnarea unui candidat la funcţia de prim-ministru, încercările de a forma un guvern - toate acestea duc la pierderea timpului", a spus preşedintele.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.18 19:08 Elena
    Dna Sandu nu are incotro, ea trebue sa numeste candidatura prim-ministru.
  2. 2021.01.18 19:10 David
    Cu asa pozitia dna Sandu reiting cadea usor si repede.
  3. 2021.01.18 19:12 Alexei
    Pentru dezolvarea parlamentului dna Sandu trebue sa inainteaza candidatura dl Usatii. Nimeni nu sa voteaza pentru dinsu...
  4. 2021.01.19 10:12 Ana
    Pohoje, cito uje greadut RAZOCEAROVANIA v Sandu...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.