Politică

PARTIDUL SOCIALISTILOR CERE CA PREŞEDINTELE MAIA SANDU SĂ NUMEASCĂ UN CANDIDAT PENTRU FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU PÂNĂ LA 1 FEBRUARIE

19 ianuarie, 2021

Partidul socialiştilor (PSRM) cere ca preşedintele Maia Sandu să numească un candidat pentru funcţia de prim-ministru până la 1 februarie. Potrivit INFOTAG, preşedintele PSRM, Igor Dodon, a declarat acest lucru luni, în cadrul unei conferinţe de presă, după şedinţa Comitetului Executiv al partidului.

Dodon crede că "Maia Sandu încalcă deja deciziile Curţii Constituţionale", astfel încât, potrivit uneia dintre ele, din 6 august 2020, preşedintele este obligat să numească un candidat la funcţia de prim-ministru ". Dodon spune că "Sandu a intrat într-un zugzwang politic, care l-a creat pentru sine, spunând că nu va numi un prim-ministru".

"Acum, dacă nu numeşte un primu-ministru, încălcă Constituţia. Dar dacă va înainta, va încălca cuvânt dat. PSRM, ca cea mai mare fracţiune parlamentară, solicită categoric preşedintelui să numească un candidat la funcţia de prim-ministru până la 1 februarie, adică înainte de începerea unei noi sesiuni parlamentare, pentru care partidul pregăteşte o mulţime de iniţiative ", a spus Dodon.

El a spus că marţi deputaţii PSRM vor face apel la Curtea Constituţională pentru a obţine răspunsuri la două întrebări: care este termenul maxim pentru ca preşedintele să numească un candidat la funcţia de prim-ministru după demisia guvernului şi ce sancţiuni i se impun preşedintelui dacă acesta nu-şi îndeplineşte obligaţia de a desemna un candidat la funcţia de prim-ministru.

Preşedintele PSRM concluzionează că "Maia Sandu nu ştie cum să procedeze, are o criză de idei şi nu are soluţii".

"Începe al doilea eşec al Maiei Sandu, aşa cum a fost în perioada când era prim-ministru. A trecut aproape o lună de la demisia guvernului Chicu. Ce face preşedintele? Las-o să înceapă a lucra, dacă spune că un număr record de alegători (la alegerile prezidenţiale - "I.") au votat ​​pentru ea ", a spus Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.