Politică

PREŞEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU CONSIDERĂ CĂ PREŞEDINTELE MAIA SANDU AR TREBUI SĂ ACŢIONEZE MAI ACTIV PENTRU DIZOLVAREA PARLAMENTULUI

19 ianuarie, 2021

Preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi, consideră că preşedintele Maia Sandu ar trebui să acţioneze mai activ pentru dizolvarea Parlamentului şi să nu urmeze exemplul fostului preşedinte Igor Dodon. Potrivit INFOTAG, el a afirmat acest lucru în cadrul unei intervenţii online, comentând decizia Curţii Constituţionale că autodizolvarea Parlamentului este imposibilă.

"După decizia Curţii Constituţionale, singura oportunitate de a provoca alegeri anticipate a fost numirea de către preşedinte a unui candidat la funcţia de prim-ministru, pentru care socialiştii şi partidul Şor s-ar teme să voteze. Nu există altă opţiune ", a spus Usatîi.

În opinia sa, acum "situaţia se dezvoltă conform scenariului lui Dodon, întrucât după alegerile prezidenţiale Sandu nu a luat măsuri active pentru dizolvarea Parlamentului".

"Dacă preşedintele nu şi-a abandonat intenţia de a realiza alegeri, ea trebuie să acţioneze. Şi are două moduri: fie va desemna un candidat inacceptabil pentru Dodon şi Şor şi va realiza alegeri, fie va propune un candidat pentru postul de prim-ministru. Atunci această majoritate parlamentară va vota, situaţia va continua să se dezvolte conform scenariului lui Dodon şi Şor. Vor demite acest guvern la începutul verii, iar alegerile anticipate vor avea loc în cel mai bun caz în octombrie, aşa cum doresc ei. În tot acest timp ţara va fi jefuită ", a conchis Usatîi.

El a subliniat că este gata să devină candidat la postul de prim-ministru, dar nu insistă asupra acestui lucru. Potrivit acestuia, decizia trebuie luată de preşedintele Maia Sandu, care "trebuie să-şi îndeplinească promisiunile de a realiza dizolvarea actualului Parlament corupt". Liderul "Partidului nostru" consideră că, dacă în zilele următoare Sandu numeşte un candidat la funcţia de prim-ministru inacceptabil pentru majoritatea parlamentară, atunci alegerile anticipate ar putea avea loc la începutul lunii iunie.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.19 16:00 Ivan
    Cac vsgda, Renato govorit i predlagaet delo.
  2. 2021.01.19 16:02 Alexei
    Nu cred ca dna Sandu sa innainteza candidatura Renato Usatii, sunt oameni mai recunoscuti in Moldova.
  3. 2021.01.19 16:03 Marina
    Dl Usatii asteapta de la Sandu asa ceva, da asta dna Sandu nu sa face nici un caz!
  4. 2021.01.19 18:56 Vano
    Renato USATII - presedinte sau prim-ministru! Si punct!!!
  5. 2021.01.19 18:57 Silivica
    Stiu precis, ca dl USATII stie si poate sa face in Moldova regula si ordina!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.