Politică

PREȘEDINTELE CONSILIULUI EUROPEI: ALEGEREA PREȘEDINTEI MAIA SANDU - APEL PENTRU UN PROGRAM DE REFORMĂ DECIZIV ÎN MOLDOVA

19 ianuarie, 2021

Președintele Consiliului Europei Charles Michel a numit alegerea președintelui Maia Sandu al Republicii Moldova „un apel (din partea cetățenilor -„ I. ”) la un program decisiv de reforme și lupta împotriva corupției, pe care UE îl susține pe deplin”. Potrivit INFOTAG, el a scris ieri despre acest lucru pe rețelele de socializare în urma întâlnirii cu Sandu la Bruxelles.

El a subliniat că „UE se solidarizează cu Moldova în combaterea pandemiei și va sprijini redresarea socio-economică a țării”.

Sandu a reamintit pe rețelele de socializare că „în ultimii ani Moldova a fost izolată de UE”, menționând că „această izolare este cauzată de acțiunile unor politicieni de la Chișinău, care au decis să neglijeze interesele țării pentru propriile interese personale”.

„Această etapă s-a încheiat, iar Moldova îşi poate relua calea firească de apropiere de familia europeană. Suntem un popor european cu intenții europene și un viitor european. Moldova intră într-o nouă etapă de cooperare cu țările partenere, bazată pe transparență și încredere reciprocă. Reluarea dialogului politic cu partenerii europeni va contribui la stabilirea statului de drept, la întărirea adevăratei democrații și a unei economii funcționale ”, a spus Sandu.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.19 15:46 David
    Dna Sandu a deschis toate usele la UE, bravo ei!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.