Politică

PREȘEDINTELE A ACUZAT COALIŢIA PSRM-ŞOR DE OBSTACOLE CREATE PENTRU SPRIJINUL EUROPEAN AL MOLDOVEI

21 ianuarie, 2021

Președintele Maia Sandu a acuzat coaliția PSRM-Şor că a creat obstacole în calea sprijinului european pentru Moldova. Potrivit INFOTAG, ea a spus acest lucru, miercuri, într-un briefing după vizita sa la Bruxelles.

Ea este încrezătoare că „UE vrea să sprijine dezvoltarea Moldovei, dar în calitate de partener în care putem avea încredere”.

„Prin urmare, este de datoria noastră să asigurăm un guvern stabil și responsabil. De îndată ce se va întâmpla acest lucru, toate fondurile europene vor fi deschise. Reprezentanții UE sunt conștienți de ceea ce se întâmplă în Moldova ”, a spus Sandu.

Potrivit acesteia, aceste decizii sunt „o capcană și o bombă cu ceas pentru noile autorități”.

Maia Sandu a subliniat că „instituțiile UE vor să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului și a altor scheme de corupție și nu doar justificări patetice din partea Procuraturii și a altor organe de drept din R. Moldova”

"Instituțiile europene doresc să vadă progrese reale în investigarea furtului miliardului, şi a altor scheme de corupţie şi nu doar justificări patetice din partea Procuraturii Generale și a altor organe de drept din Moldova", a spus Sandu.

Ea crede că actuala criză poate fi depășită doar prin eforturi, atât în interiorul țării, cât şi pe arena internațională.

Sandu consideră că asistența UE poate fi obținută doar cu o majoritate parlamentară responsabilă, care „va modifica legile adoptate de socialiști și de partidul Şor.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.21 11:59 David
    De ce noi avem atit de mult probleme din cauza partidul Sor?
  2. 2021.01.21 12:10 Victoria
    Este bine ca dna Sanda nu face nimic inpotriva legii...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.