Politică

UN MEMBRU AL CONSILIULUI EXECUTIV AL CONGRESULUI CIVIC I-A NUMIT „PROVOCATORI CU MINTE ÎNGUSTĂ” PE CEI CARE SUNT IMPLICAȚI ÎN APROBAREA ȘI ABROGAREA LEGII CU PRIVIRE LA LIMBĂ

25 ianuarie, 2021

Membru al Comitetului Executiv al Congresului Civic, Mark Tkaciuk, i-a numit pe cei care au fost implicați în adoptarea și abrogarea legii privind funcționarea limbilor drept „provocatori cu minte îngustă”. Potrivit INFOTAG, el a afirmat acest lucru într-un interviu acordat enews.md.

În opinia sa, legea adoptată la inițiativa socialiștilor ar duce doar la o înrăutățirea situației limbii ruse în Moldova.

„Într-o situație în care limba rusă a fost și rămâne limba comunicării interetnice în conformitate cu un întreg bloc de acte normative, când întreaga sarcină a fost doar simpla implementare a „Legii minorităților naționale și a organizațiilor lor”, adoptând prevederile Conceptului de politică națională, socialiștii, dintr-o lovitură elaborează cel mai prost proiect de lege cu privire la limba rusă. De multe ori limitarea funcțiilor limbii ruse în Moldova, în comparație cu acele norme legislative erau încă pe deplin operațională. Ei bine, în mod previzibil, au primit un răspuns asimetric de la aceiași provocatori cu minte îngustă - parlamentari ai partidelor de dreapta și personaje care, dintr-un anumit motiv se consideră judecători ai Curții Constituționale", a remarcat Tkaciuk.

În opinia sa, partidele parlamentare se completează reciproc în promovarea urii.

"Lipsa de idei și prostia, incapacitatea de a oferi societății un program clar de supraviețuire comună îi împinge pe politicienii partidelor de guvernământ la extreme. Aceștia aruncă cele mai toxice droguri politice în societate, seamănă ură în rândul oamenilor obișnuiți. Mulțumesc pentru acest lucru, Maia Grigorievna și Igor Nicolaevici. Pace în Moldova devine în fiecare zi mai puțin fiabilă și mai slabă", a subliniat Tkaciuk.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.25 17:05 David
    Marc - ghigant politicescoi misli v Moldove, eto, mejdu procim, obshepriznannii fact v Moldove.
  2. 2021.01.25 17:06 Eugen
    Actual, corect si frumos!
  3. 2021.01.25 17:07 Borislav
    Dl Tcaciuc vre sa intoarce in politica, numai ca Congres nu are sanse sa trece in nou parlament, din pacate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.