Politică

PREȘEDINTELE AU DISCUTAT CU AMBASADORUL FRANȚEI SITUAȚIA POLITICĂ INTERNĂ DIN MOLDOVA

26 ianuarie, 2021

Luni, președintele Maia Sandu a avut o întâlnire cu ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal le Deunff, discutând cu el situația politică internă din Moldova, inclusiv alegerile parlamentare anticipate. Potrivit INFOTAG, Sandu a comunicat despre acest lucru pe rețelele de socializare.

„Pledez în continuare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, ca o soluţie pentru reconfigurarea guvernului și asigurarea funcționalității acestuia”, a scris președintele.

De asemenea, ea a numit printre prioritățile sale „depășirea crizei epidemiologice și economice, accesul la vaccinuri pentru cetățenii Republicii Moldova”.

„Un aspect important al întâlnirii a fost discutarea relațiilor moldo-franceze. Ea a asigurat că Republica Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, interesată de dezvoltarea relațiilor economice și de creșterea volumului investițiilor franceze în Republica Moldova. De asemenea, am remarcat necesitatea extinderii legăturilor culturale și academice - atât în cadrul Francofoniei, la care este membră Republica Moldova, cât și ca țară cu o diaspora semnificativă în Franța”, este scris în postarea lui Sandu.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.26 11:53 Ana
    El este unul dintre diplomatii straini in Moldova care foarte so foarte bine cunoaste situatia in tara noastra.
  2. 2021.01.26 12:06 Filaret
    Noi putem sa ne mindrim de aceia ce sa face dna presedinte Sandu.
  3. 2021.01.26 12:08 LIdia
    A ramas inca un pic si dna presedinte Sandu ne arata ca ea este mai buna de chit dl Dodon...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.