Politică

NATALIA GAVRILIŢA A FOST ÎNAINTATĂ LA FUNCŢIA DE PRIM-MINISTRU AL MOLDOVEI: DECRETUL PREŞEDINTELUI

28 ianuarie, 2021

Preşedintele Maia Sandu a înaintat-o pe finanţatoarea Natalia Gavriliţa la funcţia de prim-ministru. Potrivit INFOTAG, ea a spus acest lucru miercuri într-un briefing.

Preşedintele a menţionat că are încredere în această persoană şi a numit-o "un profesionist responsabil şi incoruptibil". În acelaşi timp, Maia Sandu continuă să insiste asupra alegerilor parlamentare anticipate.

"Alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de ieşire din impasul politic. Cetăţenilor ar trebui să li se acorde dreptul de a alege deputaţi care vor forma o majoritate responsabilă în viitorul Parlament, lucrând în interesul cetăţenilor. Acum, fracţiunile parlamentare vor avea ocazia să demonstreze cu adevărat dacă vor alegeri anticipate sau fac declaraţii false şi pun "capcane", a spus Sandu.

Natalia Gavriliţa a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova şi Institutul de Administraţie Publică Harvard "John F. Kennedy". Timp de trei ani a lucrat la Londra ca economist la Global Innovation Fund. Natalia Gavriliţa a lucrat pentru Oxford Policy Management, o companie de consultanţă internaţională de dezvoltare din Marea Britanie, activând în domeniul dezvoltării ţărilor cu venituri mici şi medii (Tadjikistan, Indonezia, Nigeria, teritoriile palestiniene ocupate). Ea este expert în domeniul reformelor administraţiei publice.

Ea a lucrat în calitate de secretar de stat la Ministerul Educaţiei, pe timpul când Maia Sandu era ministru. De asemenea, a fost ministru al finanţelor în guvernul Sandu, timp de cinci luni, în 2019. Este vicepreşedinte al partidului Acţiune şi Solidaritate, al cărui lider a fost Maia Sandu înainte de a fi aleasă preşedinte.

Commentarii [ 5 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.28 11:50 Sidor
    Bravo! Prima incercare deja este.
  2. 2021.01.28 11:54 David
    Speram ca dna Gavrikita sa reuseste sa face ceva bine pentru cetatanii RM.
  3. 2021.01.28 11:56 Grigore
    Este femeia cu carizma, ea are cunostinta internationala si este foarte frumoasa...
  4. 2021.01.28 18:53 Pavel
    Nu cred ca este logic ca cineva sa sustina acest guvern...
  5. 2021.01.28 18:55 Nonpareli
    Ei hocetsea veriti i idti za nei...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.