Politică

ÎN CAZUL ALEGERI ANTICIPATE ÎN PARLAMENT AU ŞANSA DE A TRECE TREI SAU PATRU PARTIDE

07 aprilie, 2021

În cazul alegerilor anticipate în parlamentul moldovenesc au şansa de a trece trei sau patru partide: PAS, PSRM şi "Şor". Potrivit INFOTAG, acest lucru este dovedit de rezultatele sondajului Date Inteligente.

PAS ar putea obţine 27,52% din voturi, PSRM - 22,57%, "Şor" - 6,11%. Celelalte partide nu ar putea depăşi pragul de 5%. În acelaşi timp, 10,89% dintre respondenţi nu ar participa la vot, iar 22,52% nu au răspuns.

Dacă luăm în considerare doar părerea celor care au decis, atunci trei partide pot accede în următorul parlament: PAS (41,33%), PSRM (33,89%), "Şor" (9,18%). Următorul pe listă, Partidul nostru, câştigă 4,9%.

Preşedintele Maia Sandu este în fruntea clasamentului de încredere (31,2%). Ea este urmată cu un decalaj mare de preşedintele PSRM Igor Dodon (23,51%). Urmează preşedintele partidului "Şor" Ilan Şor (4,01%) şi preşedintele "Partidului Nostru", Renato Usatîi (3,05%).

De când Sandu a venit la preşedinţie 71,3% dintre respondenţi au menţionat că nu au simţit nici o schimbare în bine. La întrebarea "care Cabinet de Miniştri este potrivit pentru guvernarea ţării în situaţia actuală?", 26,8% consideră că ar fi bun cel condus de vicepreşedintele PAS, Igor Grosu, 15,3% - cel condus de fostul prim-ministru Ion Chicu, 7,1% - că ar fi potrivit cel care va fi condus de actualul ambasador al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Vladimir Golovatiuc.

Sondajul a fost realizat telefonic în luna martie şi a implicat 1 314 persoane. Marja de eroarea este de 2,5%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.