Politică

DODON CONSIDERĂ CĂ O COMISIE PARLAMENTARĂ AR TREBUI SĂ INVESTIGHEZE CAZUL DE RĂPIRE A JUDECĂTORULUI UCRAINEAN

08 aprilie, 2021

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, consideră că cazul răpirii judecătorului ucrainean Nikolai Chaus ar trebui investigat de o comisie parlamentară. Potrivit INFOTAG, el a vorbit despre acest lucru marţi seară în emisiunea sa de pe reţelele de socializare.

În opinia sa, "nu a existat niciun motiv oficial pentru extrădarea lui Ceaus în Ucraina, deoarece nu a fost luată o hotărâre judecătorească definitivă în cazul refuzului de a-i acorda azil politic".

"Aceasta este o istorie foarte complicată. Dintr-o dată s-a dovedit că preşedintele nostru, ei bine, nu al nostru, nu al meu, cu siguranţă, Maia Sandu i-a promis lui Vladimir Zelenskiy să-l extrădeze pe acest judecător. Nu au reuşit pe cale legală şi au decis în portbagaj?! Trebuie să clarificăm acest lucru", a spus Dodon.

El a comparat răpirea lui Ceaus cu răpirea profesorilor turci de către organele de aplicare a legii din Republica Moldova şi deportarea lor în Turcia în 2018.

"Când aceşti profesori turci au fost deportaţi, în timpul lui Plahotniuc, cel puţin totul a avut loc într-un mod civilizat. I-au urcat într-un charter, le-au turnat ceai şi m-au trimis acasă. Atunci au fost urmate unele proceduri. Apoi, a fost creată o comisie parlamentară, au analizat, au spus că este ilegal. Dar au fost unele proceduri. Dar în acest caz cum a fost? În plină zi, un cetăţean străin se plimbă, este trântit cu botul pe asfalt, îi este pusă o pungă pe cap şi-i răpit, e scos din ţară într-un automobile cu numere diplomatice", s-a indignat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.