Politică

PREȘEDINTELE VA SEMNA ÎN CURÂND DECRETUL PRIVIND DIZOLVAREA PARLAMENTULUI

16 aprilie, 2021

Președintele Maia Sandu va semna în curând decretul privind dizolvarea Parlamentului și va stabili data alegerilor anticipate. Potrivit INFOTAG, ea a vorbit despre acest lucru, joi seara, într-o conferință de presă, comentând decizia Curții Constituționale (CC) cu privire la existența circumstanţelor pentru dizolvarea Parlamentului.

„În curând voi semna un decret privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea unei date pentru desfăşurarea alegerilor anticipate. Conform legii, Parlamentul nu poate fi dizolvat în perioada unei stări de urgență. Dar această stare de urgență nu poate fi un scut pentru deputații corupți din coaliția partidului socialist și a partidului Şor, care nu vor să meargă în întâmpinarea alegătorilor și încearcă să amâne alegerile anticipate”, a spus Sandu.

Legea privind introducerea stării de urgență, adoptată de către Parlament, a fost contestată de mai mulți deputați la Curtea Constituțională.

„Trebuie să studiem partea motivațională a deciziei CC. Vom aștepta decizia Curții Constituționale cu privire la starea de urgență. Abia după aceea voi semna decretul”, a spus președintele.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.04.16 12:24 Victor
    Dna Sandu sa prezinte interese poporului si SUA in Moldova.
  2. 2021.04.16 12:29 Larisa
    Precis ca sa avem anticipate in Iulie sau in August!
  3. 2021.04.16 12:29 Janet
    Dna presedinte este mult mai simpatica de chit dl Dodon, din pacate.
  4. 2021.04.16 18:13 Olga
    Dna Sandu nu trebue sa pearda timpu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.