Politică

MAIA SANDU INTENŢIONEAZĂ SĂ "CORECTEZE GREŞELILE FĂCUTE ÎN DEZVOLTAREA DEMOCRAŢIEI DIN MOLDOVA"

20 aprilie, 2021

Preşedintele Maia Sandu intenţionează să corecteze greşelile făcute în dezvoltarea democraţiei în Moldova. Potrivit INFOTAG, ea a spus acest lucru luni, vorbind la Strasbourg la ceremonia oficială de lansare a Planului de acţiune al Consiliului Europei pentru Moldova pentru 2021-2024.

Ea a menţionat că Moldova a avut o relaţie foarte productivă cu Consiliul Europei din momentul aderării la organizaţie în 1995, însă mai avem mult de muncit.

"Din 2012, Consiliul Europei şi Moldova şi-au structurat cooperarea în cadrul unor Planuri de acţiuni multianuale cu intervenţii în anumite domenii-cheie. În pofida unor regrese şi a tensiunilor politice, primele două Planuri de acţiuni au obţinut rezultate bune în sectoarele de intervenţie.

"Din 2012, Moldova şi CE au oficializat interacţiunea la nivel strategic, aprobând planuri de acţiune în domenii cheie. În ciuda dificultăţilor şi a instabilităţii politice, implementarea primelor două documente a dat rezultate bune. Noul plan de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova va continua în direcţia stabilită de eforturile precedente.

Lupta împotriva corupţiei şi reforma justiţiei sunt prioritatea numărul unu al acestei foi de parcurs. Precum ştiţi, acestea reprezintă, de asemenea, şi priorităţile mele pentru Republica Moldova. Măsurile propuse au drept scop creşterea responsabilităţii şi independenţei sistemului judecătoresc şi dezvoltarea capacităţii instituţiilor de drept de a lupta cu corupţia şi spălarea banilor", a spus Sandu.

Potrivit acesteia noul plan va continua eforturile de îmbunătăţire a legislaţiei şi practicii electorale, a legislaţiei şi practicilor ce guvernează internetul şi mass-media, precum şi cele de combatere a violenţei împotriva femeilor şi copiilor. În opinia sa, planul de acţiune "dovedeşte angajamentul Republicii Moldova faţă de schimbare".

"În calitate de preşedinte, intenţionez să corectez greşelile făcute în dezvoltarea noastră democratică şi să stabilesc statul de drept în Moldova. Cetăţenii noştri doresc să vadă instituţii guvernamentale care lucrează pentru ei şi merită acest lucru", a concluzionat Sandu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.