Politică

SUSŢINĂTORII BLOCULUI ELECTORAL PCRM-PSRM DIN EDINEŢ AU HUIDUIT-O PE MAIA SANDU ÎN TIMPUL VIZITEI SALE ÎN LOCALITATE

02 iunie, 2021

Preşedintele Maia Sandu a fost huiduită de către susţinătorii blocului electoral PCRM-PSRM din raionul Edineţ. Potrivit INFOTAG, ea a fost la Casa de cultură a oraşului, unde s-a întâlnit cu administraţia raională, cu funcţionarii acesteia, precum şi cu locuitorii din Edineţ.

Activiştii socialişti au postat imagini pe reţelele de socializare. În filmări se arată că intrarea în clădirea unde a avut loc întâlnirea a fost blocată de mai mulţi ofiţeri de poliţie şi angajaţi ai Serviciului de Securitate de Stat (SSS). Cei adunaţi au strigat: "Ruşine!", "Jos Sandu!", "Unu, doi: Maia Sandu la gunoi!", "Cel mai mincinos preşedinte!". Cei mai activi protestarari erau aproximativ vreo douăzezi de bărbaţi tineri, cu aspect atletic, care îşi acopereau capetele cu glugi şi purtau măşti de protecţie. Ei au strigat lozinci jignitoare în adresa şefului statului.

Pe reţelele sociale incidentul din Edineţ a fost descris în mod diferit. Deputatul PSRM Bogdan Ţîrdea consideră că preşedintele a fost "alungat ca un câine". Mass-media de dreapta, dimpotrivă, consideră că "bandiţii socialişti cu glugi şi măşti au atacat-o pe Maia Sanda". Ei presupun că acţiunea a fost organizată de către Igor Dodon, care a fost huiduit în weekend în raionul Dubăsari de către veteranii conflictului armat din Transnistria.

Administraţia prezidenţială consideră că "protestul a fost organizat pentru a împiedica vizita Maiei Sandu".

Ea însăşi a scris pe reţelele de socializare că "protestul este un drept constituţional, pe care îl respectă" şi a promis că "va face tot posibilul pentru a schimba în bine viaţa tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor ale căror opinii politice sau preferinţe sunt diferite de ale ei."

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.02 10:31 Fima
    Anume asta este element democratie in Moldova?
  2. 2021.06.02 10:33 Victoria
    Clar lucru ca asta a fost facut special - inpotriva Sandu si PAS.
  3. 2021.06.02 13:21 Ana
    Dna Sandu a demonstrat ca are vertibilitate si caracter strict, bravo ei!
  4. 2021.06.02 13:23 Stanislav
    In primul rind ea este presedinte tarii, ea trebue sa fie stimata si la Chisinau, si la Balt soi la Edinet!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.