Politică

SONDAJ: DOUĂ-TREI FORMAŢIUNI POT TRECE ÎN PARLAMENT

10 iunie, 2021

Două sau trei formaţiuni pot trece în Parlament. Potrivit INFOTAG, acest lucru este confirmat de datele sondajului, prezentate miercuri, comandat de comunitatea WatchDog.MD şi Institutul de Politici Publice.

La întrebarea "dacă alegerile parlamentare vor avea loc duminica viitoare, veţi merge la vot?" - 66,3% dintre respondenţi sunt absolut siguri că vor merge, 18,2% sunt siguri că vor merge.

Când au fost întrebaţi despre intenţiile lor de a vota pentru un partid sau altul, 38,3% dintre participanţii la sondaj s-au pronunţat pentru partidul "Acţiune şi solidaritate", 24,6% pentru Blocul comuniştilor şi socialiştilor. Celelalte partide ar putea să nu depăşească pragul de 5% (7% pentru blocuri): partidul "Şor" (3,9%), blocul "Renato Usatîi" (3,8%), "Platforma DA" (1,5%).

În acelaşi timp, 14,3% dintre participanţii la sondaj au declarat că sunt gata să voteze, dar nu au decis pentru cine, 6,3% nu doresc să spună pentru cine vor vota, 3,6% nu vor merge la vot.

Dacă luăm în considerare doar alegătorii decişi, 50,5% intenţionează să voteze pentru PAS, 32,5% pentru Blocul comuniştilor şi socialiştilor, 5,1%i pentru partidul "Şor". Blocul lui Renato Usatîi, conform acestui studiu, poate obţine 5%, ceea ce nu este suficient pentru a intra în Parlament.

Expertul WatchDog.MD, Valeriu Paşa, a subliniat că acesta este "doar un sondaj sociologic care arată anumite tendinţe din societate, care sunt relevante pentru perioada de colectare a datelor", iar aceste date "ar trebui tratate în consecinţă, nu ca o prognoză finală a rezultatelor alegerilor."

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 2-8 iunie, cu participarea pe un eşantion de 1 154 de persoane (cu excepţia cetăţenilor din străinătate şi a locuitorilor regiunii transnistrene). Marja de eroare este de 2,9%.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.